Допълнителните възнаграждения на военните полицаи ще се изплащат по нова наредба

Pan.bg 05 юни 2023 | 08:04 views (2782) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: otbrana.com Снимка: otbrana.com

Спирдон Спирдонов

Министерството на отбраната е разработило проект на нова наредба за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения на военнослужещите от служба "Военна полиция". Те са за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето, които не могат да бъдат отстранени, ограничени или намалени и постигнати високи резултати в служебната дейност.

Прецизират се текстове за случаите, когато не се изплаща допълнително възнаграждение. Преразгледани са основанията за получаване на допълнителни възнаграждение за рискове за живота и здравето, които не могат да бъдат отстранени, ограничени или намалени. Промените водят до по-голяма диференциация на размерите на допълнителните възнаграждения, според изпълняваните специфични дейности и отговорности, както и във връзка с различната криминогенна и оперативна обстановка в зоните на отговорност на отделните структури на служба „Военна полиция“. Очаква се при прилагане на Наредбата да се намалят разходите за изплащане на допълнителни възнаграждение за рискове за живота и здравето, които не могат да бъдат отстранени, ограничени или намалени, се посочва в мотивите към проекта. За да не се стигне до отлив на личен състав и съответно затруднения при изпълнението на функциите и задачите на службата, вследствие на намаляване на получаваните до този момент възнаграждения в условията на настоящата икономическа криза и повишаващи се цени, е предвидена преходна разпоредба която се отнася до допълнителните възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба. Тези възнаграждения се запазват като абсолютна сума, но ще могат да се намаляват при недостиг на финансови средства, налагане на дисциплинарно наказание или незадоволителни резултати от дейности, свързани със специфични условия при изпълнение на задълженията на съответната длъжност.

На военните полицаи се изплаща допълнително месечно възнаграждение за специфични условия при изпълнение на военната служба, свързани с осъществяването, контролът и осигуряването на оперативно издирвателна, антитерористична, разследваща, информационна, охранителна, контролна дейност, дейности по разследване на авиационни произшествия и инциденти с военни въздухоплавателни средства, противопожарен контрол, ръководство на личен състав, при условия и по ред, определени в нарочно приложение.

Подробности на https://www.mod.bg/bg/doc/proekti_documenti/20230529_Proekt_naredba_VP.pdf

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка