Зеленски: Катастрофата във ВЕЦ няма да спре Украйна, ние ще освободим всички наши земи

Pan.bg 07 юни 2023 | 00:37 views (347) commentaries(0)
img
пан.бг
Зеленски: Катастрофата във ВЕЦ няма да спре Украйна, ние ще освободим всички наши земи
Татяна Лозовенко — вторник, 6 юни 2023 г., 22:36 ч.

екранна снимка

Президентът Володимир Зеленски подчерта, че аварията в Каховската ВЕЦ, създадена от руснаците, няма да спре Украйна да деокупира собствената си територия и не е увеличила шансовете на окупаторите да останат на тази земя.

Източник: Зеленски във видеообръщение

Пряка реч: „Катастрофата в Каховската ВЕЦ, създадена от руските терористи, няма да спре Украйна и украинците. Ние все пак ще освободим цялата си земя. И всяка руска терористична атака само увеличава сумата на репарациите, които Русия ще плати за извършените престъпления, а не шансовете на окупаторите да останат на нашата земя.

Благодарен съм на всички наши спасители, войници, представители на местните общности, региони, които помагат на хората от нашите южни райони, които бяха наводнени след руската терористична атака.

Подробности: Зеленски увери, че властите "на всички нива" правят всичко, за да спасят хората и да осигурят питейна вода на тези, които са я получавали от Каховския резервоар.

Зеленски призова да демонстрира сега, че Русия не може да се размине с такъв терор, и също така благодари на лидерите, народите и международните организации, които подкрепиха Украйна.

Пряка реч: „По отношение на нашия юг и Крим. Ще намерим начин да възстановим нормалния живот на нашата земя след изгонването на руснаците. Това се отнася както за водата, така и за всичко останало. Това се отнася за всички наши региони - от Херсонска област до Днепър област, от Николаевска област до Крим.


Фактът, че Русия умишлено унищожи Каховския резервоар, който е изключително важен, по-специално за водоснабдяването на Крим, показва, че руските окупатори вече са разбрали, че ще трябва да бягат и от Крим. Е, Украйна ще върне всичко . И ще накара Русия да плати за стореното."


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка