ВСУ отблъснаха 13 атаки на руснаци в района на Клишчиевка

Pan.bg 17 сеп 2023 | 14:07 views (232) commentaries(0)
img
пан.бгЗащитниците отблъснаха 13 атаки на руснаци в района на Клишчиевка, 30 сблъсъка за ден - Генщаб
Станислав Погорилов — неделя, 17 септември 2023 г., 07:06 ч

Снимка: Getty Images

Силите за отбрана продължават да водят отбрана в източната и южната част на Украйна, настъпателна операция в посока Мелитопол и настъпателни действия в посока Бахмут, повече от 30 бойни сблъсъци се състояха през деня, само в района на Клишчиевка на Донецк област, защитниците отблъснали 13 руски атаки.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили

Детайли: В зоната на отговорност на ОСУ „Северна“ във Волинското и Полиското направление оперативната обстановка остава без съществени промени.

В Сиверското и Слобожанското направление противникът продължава да държи групи войски, прикриващи държавната граница. Провежда активна диверсионна дейност в граничните райони с цел предотвратяване на прехвърлянето на нашите войски в опасни направления, увеличава плътността на минно-взривните заграждения по държавната граница в Белгородска област.

В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана „Хортица“ в Бахмутско направление Силите на отбраната успешно отразиха 13 атаки на противника в района на Клишчиевка на Донецка област. Противникът безуспешно се опита да пробие отбраната на Въоръжените сили на Украйна в районите Курдюмовка и Андриевка на Донецка област. Според резултатите от настъпателните (щурмови) действия Силите за отбрана постигат успехи в района на Клишчиевка на Донецка област, като изместват противника от заетите позиции.

В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана "Таврия" в мариинското направление противникът води неуспешни настъпателни действия в района на Марьинка на Донецка област. Тук през изминалото денонощие противникът направи 11 неуспешни опита да изтласка нашите части от позициите им. Освен това всички вражески атаки в районите на Северной, Ровнопол на Донецка област и Новодаровка на Запорожка област доведоха до значителни загуби както в жива сила, така и в техника за окупаторите. В същото време в района на Авдиев, Марин и Шахтьор отбранителните сили държат инициативата, оказват натиск върху противника, провеждат щурмове и връщат нашата земя.


В мелитополското направление нашите войници продължават настъпателната операция, нанасят значителни загуби в жива сила и техника на окупационните войски и принуждават противника да се оттегли от заетите позиции.

В зоната на отговорност на зенитната отбрана „Одеса“ в Херсонско направление украинските защитници продължават да водят контрабатарейна борба, да унищожават складове за снабдяване и да нанасят успешни поражения в тила на противника.

През денонощието авиацията на Силите за отбрана нанесе 2 удара по пунктове за управление, 12 удара по райони на съсредоточаване на личния състав на въоръжението и военната техника и 5 удара по зенитно-ракетните системи на противника.

От подразделенията на ракетните войски са поразени 3 зенитно-ракетни комплекса Бук-М1 и 5 артилерийски оръдия на противника.източник

Українська правда

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка