ISW: Руснаците са в отбрана в Запорожие и предислоцират елитни формирования

Pan.bg 17 сеп 2023 | 14:11 views (790) commentaries(0)
img
пан.бг

Руснаците са в отбрана в Запорожие и предислоцират елитни формирования - ISW
Станислав Погорилов — неделя, 17 септември 2023 г., 04:13 ч

Снимка: Getty Images

Настъплението на отбранителните сили в западната част на Запорожка област вероятно е принудило руското командване да даде приоритет на отбраната в този регион и да преразположи елитни формирования.

Източник: аналитичен доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Буквално: „Клишчиевка е център на бойните действия в района на Бахмут през последните седмици и предислоцирането на каквито и да било подразделения от 83-та бригада ДДС на фона на украинското настъпление в района на Клишчиевка показва дълбока загриженост за напредъка на украинските войски. в западната част на Запорожка област и факта, че руснаците дават приоритет на отбраната в този регион“.

Подробности: Анализаторите отбелязват, че северноосетинските доброволчески батальони „Щурм Осетия“ и „Алания“, които действат в западната част на Запорожка област, публикуваха изображение на 16 септември, което уж показва малък отряд на руската 83-та отделна гвардейска десантно-щурмова бригада в Нестерянка, Запорожка област.

В същото време, в края на юни, части от 83-та бригада бяха разгърнати за отбрана срещу контранастъпление около Клишчивка и бяха забелязани да се бият в района в края на август.

Съобщава се, че единици на 83-та бригада все още са били активни в района на Бахмут към 11 септември, въпреки че части от бригадата може да са били разделени между два различни участъка на фронта.


Както отбелязват анализаторите, украинските контранастъпателни операции са установили редица сравнително елитни части и части в тази зона.

Става дума по-специално за десантните части на 98-ма дивизия, 83-та бригада, 11-а бригада, 31-ва бригада, 106-а дивизия и 364-та бригада специални сили на Главното управление на ГРУ.

„Руските сили досега не са били склонни да изпратят тези сравнително елитни формирования, за да помогнат в критичните отбранителни усилия в западната Запорожка област, а украинските операции около Бахмут изглежда продължават да пречат на руското командване да направи това изцяло“, подчертава ISW.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка