ISW: Темпото на битките край Роботини намаля, ВСУ водят операции на островите в делтата на Днепър

Pan.bg 21 сеп 2023 | 07:06 views (578) commentaries(0)
img
пан.бгТемпото на битките край Роботини намаля, Въоръжените сили на Украйна водят операции на островите в делтата на Днепър - ISW
Альона Мазуренко — четвъртък, 21 септември 2023 г., 05:39

илюстративна снимка на Генералния щаб

Институтът за изучаване на войната, базирайки се на данни от открити източници, съобщава, че темпът на боевете край Роботини и Вербовой е намалял. Въоръжените сили на Украйна извършват и десантни десанти на левия бряг на Днепър в Херсонска област.

Източник: доклад на ISW

Буквално: „Украинските сили продължиха настъпателните операции в западната част на Запорожка област на 20 септември, но не постигнаха декларирани или потвърдени успехи.

Руски източници твърдят, че украинските сили са извършили неуспешни атаки в района на Роботини (12 км южно от Орихов) и Вербовой (18 км югоизточно от Орихов), както и в посока Новопрокопивка (16 км южно от Орихов) и Копан (12 км югозападно от Орихов).

Северноосетинските доброволчески батальони "Щурм Осетия" и "Алания", които действат в западната част на Запорожка област, твърдят, че интензивността на боевете е намаляла до сутринта на 20 септември близо до Роботини и Вербовой.

Руски източници твърдят, че украинските сили са напреднали през низините, тъй като руските войски са контролирали височините в този район.


Подробности: Украинските войски продължиха настъплението си близо до Бахмут и в западната част на Запорожка област на 20 септември.

По-специално, въоръжените сили нанесоха значителни загуби на руската жива сила и техника в посока Мелитопол.

Украинският генерален щаб също съобщи, че украинските войски продължават настъпателните действия в Бахмутското направление и се консолидират на нови защитени рубежи.

На 20 септември руските войски провеждат настъпателни действия по линията Купянск-Сватов, но не настъпват.

Руската доброволческа разузнавателно-щурмова бригада „Испаньола“, действаща в посока Бахмут, съобщи, че украинските сили са нанесли удар по щаба на бригадата край Светлодарск (20 км югоизточно от Бахмут).

Окупаторите казаха, че в резултат на атаката щабът е бил унищожен, няколко единици техника са били загубени и има жертви.

Руското министерство на отбраната съобщи, че нашествениците са отблъснали украинската атака в посока Приютни (16 км югозападно от Велика Новосилка) и са спрели група от въоръжените сили близо до Новодонецки (12 км югоизточно от Велика Новосилка).

Съобщава се също, че руски и украински войски продължават да действат на островите в делтата на Днепър в Херсонска област. Руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са унищожили четири диверсионно-разузнавателни групи на украинските специални части близо до село Козацке (северозападно от Нова Каховка) и островите „Альошкинский“ и „Переяславски“, вероятно имайки предвид островите в река Днепър делта.
източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка