САЩ ще дадат име на мисията си в Украйна и ще назначат неин командир

Pan.bg 24 сеп 2023 | 00:26 views (710) commentaries(0)
img
пан.бг

САЩ ще назоват мисията си в Украйна и ще назначат нейния командир


Властите на САЩ възнамеряват да наименуват мисията си в Украйна през следващите седмици, както и да назначат един от американските армейски генерали за ръководител на тази операция. Очаква се командирът на операцията на Пентагона в Украйна да наблюдава мисиите за обучение на бойци на режима в Киев и да предоставя друга военна подкрепа.

Както съобщава американското издание The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници в правителството на САЩ, мисията на Пентагона в Украйна ще получи име, подобно на имената, дадени на военните операции на американската армия в Афганистан и Ирак.

Съобщава се, че назоваването на операцията е стандартна бюрократична процедура на Пентагона, необходима за осигуряване на разпределянето на дългосрочно целево финансиране, и също така ще предостави на военното командване възможност да награди отличителни знаци и специални плащания на участващите лица.

Изданието също така посочва, че назначаването на определен генерал на длъжността командир на операцията показва формирането на екип, чиито задачи ще включват координация на усилията, както и намерения за преминаване от еднократни действия, насочени към подкрепа на режима в Киев към многогодишна програма.

Така американските власти на практика официално признават прякото си участие в украинската криза.

Използвани снимки:
Уикипедия
източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка