Съд в Ню Йорк призна Тръмп за виновен в измама

Pan.bg 27 сеп 2023 | 05:00 views (314) commentaries(0)
img
пан.бг

Съд в Ню Йорк призна Тръмп за виновен в измама
"Европейска правда", "Украинска правда" — вторник, 26 септември 2023 г., 23:57 ч.

ДОНАЛД ТРЪМП. СНИМКА GETTY IMAGES

Съд в Ню Йорк установи, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да е извършил измама, като е преувеличил богатството си във финансовите отчети, за да получи по-големи и по-изгодни заеми.

Източник: "Европейска истина" с позоваване на Bloomberg

Подробности: Съдията от окръжния съд в Манхатън Артър Енгхорн се произнесе по дело, заведено от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс срещу самия Тръмп, неговите деца Доналд Тръмп-младши, Иванка и Ерик Тръмп и ръководството на бизнес империята на Тръмп, организацията Тръмп.

Решението на съдията, което се нарича съкратено съдебно решение в американската правна терминология, удовлетворява предварителното искане на главния прокурор на Ню Йорк и дава зелена светлина за изправянето на Тръмп пред правосъдието в нов процес, който ще започне на 2 октомври.

Измамата е едно от седемте обвинения, повдигнати срещу Летиция Джеймс, така че съдът следва да разгледа други - основно обвинения за фалшифициране на бизнес документи и изготвяне на фалшиви финансови отчети, както и иск за обезщетение.

Припомняме, че разследването на бизнес империята на Тръмп стана известно за първи път през 2019 г., след като The New York Times публикува разследване за негови данъчни измами. Според нея бизнесът на Тръмп не е декларирал печалби и в резултат на това не е плащал данъци в държавния бюджет на Ню Йорк, където е регистриран.


През септември 2022 г. главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс заведе гражданско дело по делото за имотната измама на бившия американски президент.

Тя изисква от съда да обяви постоянна забрана на Тръмп и децата му да заемат ръководни длъжности в държавни компании, да им забрани да купуват недвижими имоти за пет години и да принуди ответниците да компенсират банките за загуби от 250 милиона долара.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка