Във ВВВУ "Георги Бенковски" издателство "Еър груп" представи книгата „С крилете на България“ на Иван Петков

Pan.bg 28 сеп 2023 | 00:31 views (2394) commentaries(0)
img
Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски"/Bulgarian Air Force Academy
22 ч. ·
С КРИЛЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ
НАД ПЕТ КОНТЕНЕНТА И ЧЕТИРИ ОКЕАНА
АВИОПЪТЕПИС ЗА МИНАЛОТО С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО
Ден преди да изкачи последните крачки до житейска кота 91, пилотът, писателят, общественикът, винаги елегантният и галантен, с фино чувство за хумор полковник Иван Петков представи 12-тата си книга „С крилете на България“ във ВВВУ "Георги Бенковски".
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

С него бяха представителите на „Еър груп 2000“ ЕООД
инж. Димитър Ставрев- авиационен журналист и експерт, 26 години ангажиран с издаването на авиационното списание „Криле“, автор, редактор и консултант на книги ,мениджър маркетинг и реклама в Еър груп 2000 ЕООД; води предаване във ВТК и
Калоян Панчелиев-морски изследавател и писател, новатор в морската литература, основател на морското списание „Клуб океан“.
На срещата с курсантите от ВВВУ „Георги Бенковски“ бе и Александър Бадински- пилотът от ВВС и БГА с пролетени над 15 000 часа, изтъкнат авиомоделист.
Рамката на интересната среща и отправените послания в книгата бе музикална.
„Марш на орлите-летци“ по текст на Любомир Бобевски и музика на Радул Милков и „Песен за летеца“ по текст на Евтим Евтимов и музика на Тончо Русев изправиха публиката на крака.
Димитър Ставрев представи автора. Писателят- пилот Иван Петков поднесе на аудиторията основните моменти от развитието на гражданската авиация на България. Носеше със себе си и трите тетрадки / голям формат/-дневници, които са достоверният източник за повествованието.
Курсантите младши сержант Сияна Янкова и курсант Иван Янков от специализация „Летец-пилот“ прочетоха няколко откъса от авиопътеписа за миналото с поглед към бъдещето.
На представянето на „С крилете на България“ бе и полк. о.з. доц. д-р инж. Владимир Савов – ръководител на катедра „ Авиационна техника и технологии“ във ВВВУ. Той е един от съавторите на Иван Петков с „Перспективи за развитие на пътническите въздухоплавателни средства“.
От името на командването на училището полковник проф. д-р Мануш Христов – декан на факултет „Авиационен“ подари на рожденика възпоменателен плакет.
Младият пилот и поет курсант старши сержант Васил Дошков поздрави достолепните пилоти от ВВС и БГА Иван Петков и Александър Бадински със стихотворението си „Първият полет“.
Александър Бадински дари на ВВВУ два ювелирни като изработка и с богато съдържание авиационни албума.
Поредният час по духовност, който посвещаваме на Празника на Българските Военновъздушни сили!
Фото: мл. серж. Мария Танева
ст. лейт. Милен Симеонов

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Във ВВВУ "Георги Бенковски" издателство "Еър груп" представи  книгата „С крилете на България“ на Иван Петков

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка