Зеленски смени командващия медицинските сили на въоръжените сили на Украйна

Pan.bg 20 ное 2023 | 01:15 views (240) commentaries(0)
img
Зеленски смени командващия медицинските сили на въоръжените сили на Украйна
Катерина Тищенко — неделя, 19 ноември 2023 г., 20:56 ч.

Татяна Остащенко, снимка: armyinform.com.ua

Президентът Володимир Зеленски освободи Тетяна Остащенко от длъжността командир на медицинските сили на въоръжените сили на Украйна и назначи на тази длъжност Анатолий Казмирчук, началник на военната болница в Киев.


Източник: вечерно обръщение на президента

Пряка реч: „Днес има важно кадрово решение. По искане на министъра на отбраната е сменен командирът на медицинските сили на въоръжените сили на Украйна.

Вместо генерал-майор от медицинската служба Тетяна Остащенко той назначи за нов командващ генерал-майор от медицинската служба Анатолий Казмирчук, началник на Националния военномедицински клиничен център „Главна военна клинична болница“ в Киев.

Подробности: Президентът обясни, че в обществото, и по-специално в общността на бойните медици, многократно се казва, че е „необходимо принципно ново ниво на медицинска поддръжка за нашите войници“.

„От висококачествени турникети до пълна дигитализация и прозрачност на доставките, от висококачествено обучение до искрена комуникация с бойните медици в тези звена, където медицината се разполага наистина правилно и наистина ефективно. Опитът за ефективността на конкретни звена трябва да се разпространи в всички сили за отбрана. Днес на среща с министъра на отбраната Умеров определи приоритетите и няма да има много време за чакане на резултата. Движението в промените трябва да бъде бързо", каза Зеленски.

Какво го предшества: На 13 ноември "Украинска правда" писа, че министърът на отбраната Рустем Умеров подготвя предложение за освобождаване от длъжност на командващия Медицинските сили на Въоръжените сили на Украйна Тетяна Остащенко, командир на Оперативно-стратегическата група на ВВС на Украйна. Войски от „Таврия“ Александър Тарнавски и командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна Сергей Наев.

Както е известно, парамедиците и доброволците, участващи в медицинското обслужване на Силите за отбрана, настояха за освобождаването на Остащенко.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка