NBC: Конгресът на САЩ иска да одобри допълнителна помощ за Украйна преди Коледа

Pan.bg 20 ное 2023 | 01:24 views (211) commentaries(0)
img
пан.бг
Конгресът на САЩ иска да одобри допълнителна помощ за Украйна преди Коледа – NBC
"Европейска правда", "Украинска правда" — неделя, 19 ноември 2023 г., 20:15 ч.

Конгресът на САЩ, снимка от Getty Images

Лидерите на Конгреса на САЩ се надяват до Коледа да мобилизират гласове за допълнителна военна помощ за Украйна и Израел, както и за подобряване на имиграционната система.

Източник: NBC News, съобщава "Европейска истина".

Подробности: По-специално, лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър даде да се разбере, че предаването на повече помощ ще бъде негов приоритет между Деня на благодарността и Коледа.

Той отбеляза, че американските депутати ще започнат работа по проекти за помощ за Украйна и Израел, както и имиграционен пакет, който трябва да осигури ресурси за сигурността на границите.

Председателят на комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Маккол, който е твърд поддръжник на финансирането на Украйна и Израел, редовно се свързва с председателя на Камарата на представителите Майкъл Джонсън относно допълнителна помощ.

Маккол наскоро се върна от пътуване до Израел и каза, че израелските лидери настояват за помощ от САЩ възможно най-скоро.


Източник от комитета каза на NBC News, че Маккол редовно получава обаждания от лидерите на Израел и Украйна, които са все по-загрижени, че критичната подкрепа от Съединените щати може никога да не пристигне.

Четирима източника от Сената казаха на NBC News, че периодът между Деня на благодарността и Коледа е решаващ и че има загриженост както сред републиканците, така и сред демократите, че ако графикът се премести към Нова година, шансовете за преминаване на всичките четири точки от плана - помощ за Израел , Украйна и Индо-тихоокеанския регион, както и сигурността на границите - ще намалеят драстично.

„Най-доброто ми предположение е, че Израел ще бъде приет отделно, а Украйна в тандем с напредъка по границата“, каза един депутат.

Праистория:

По-рано стана известно, че републиканците в Конгреса заплашват да блокират отпускането на помощ за Украйна, ако тя не включва решение за сигурността на американските граници.
В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за краткосрочно правителствено финансиране, за да се избегне спиране на работата на правителството, което не включва финансиране за подкрепа нито на Украйна, нито на Израел.
Сметката за разходите не включва искането на Белия дом за близо 106 милиарда долара, което покрива помощта за Израел и Украйна.
Съобщава се, че комбинираният пакет от законопроекти, който включва помощ за Израел, Украйна, Тайван и укрепване на границата, се планира да бъде разгледан в Сената след Деня на благодарността, който ще бъде отбелязан в САЩ на 23 ноември.
Конгресменът републиканец Дон Бейкън заяви, че Камарата на представителите като цяло вече знае какво да прави с проектозакона за помощта за Украйна, както и колко пари искат да отпуснат на Киев. Според него прегледът може да стане през декември.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка