ГЩ Украйна: ВСУ държат позиции на левия бряг на Херсонска област

Pan.bg 20 ное 2023 | 01:28 views (230) commentaries(0)
img
пан.бг


Силите за отбрана държат позиции на левия бряг на Херсонска област - Генерален щаб
Катерина Тищенко — неделя, 19 ноември 2023 г., 19:23 ч.

снимка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Силите за отбрана държат позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон, като продължават да нанасят огневи поражения на противника.

Източник: вечерна сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Буквално: „Силите за отбрана продължават да държат позиции на левия бряг на Днепър в Херсонска област. Продължават да нанасят огневи поражения на противника“.

Детайли: През денонощието са се състояли 45 бойни сблъсъка. Противникът е нанесъл 16 въздушни удара, нанесъл е 41 удара със залпови реактивни системи по позиции на украинските войски и населени места. С БПЛА тип "Шахед-136/131" противникът атакува и критични инфраструктурни обекти на Украйна. В резултат на бойната работа 15 от 20 "шахида" бяха унищожени от силите и средствата за ПВО. В резултат на руски терористични атаки има ранени сред цивилното население. Унищожени и повредени са частни жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура.

Във волинското и полиското направление оперативната обстановка не се е променила съществено.

Около 20 населени места бяха ударени от вражески артилерийски и минохвъргачен огън по Сиверски и Слобожански посоки, сред които Янжуливка, Михалчинска слобода, Леоновка на Черниговска област; Khodyne, Golyshivske, Basivka, Myropilske, Novodmytrivka на Сумска област; Козача Лопан, Вовчанск, Бочкове, Бударки, Харковска област.


В купянското направление противникът неуспешно щурмува районите на Синковка, източно от Петропавловка и Ивановка на Харковска област, където Силите за отбрана отблъснаха 7 атаки. Той извърши въздушен удар край Петропавловка, Харковска област. Повече от 10 населени места бяха подложени на артилерийски и минометен обстрел, по-специално Дворична, Синковка, Петропавловка, Ивановка, Берестовка от Харковска област.

Противникът не е водил настъпателни (щурмови) действия в Лиманско направление. Той нанесе въздушни удари в районите на Серебрянското горско стопанство на Луганска област и Ямполовка на Донецка област. Около 10 населени места, включително Невске, Белогоровка от Луганска област и Торске, Серебрянка, Верхньокамянске, Спирне, Роздоливка от Донецка област, са засегнати от вражески артилерийски и минометен обстрел.

В посока Бахмут врагът проведе щурмови действия край Клищиевка и Андриевка на Донецка област, където украинските войници отблъснаха 11 атаки. Над 10 населени места попаднаха под артилерийския и минохвъргачен огън на окупаторите, по-специално Марково, Богдановка, Часов Яр, Ивановске, Клишчиевка, Ню Йорк на Донецка област.

В авдиевското направление врагът проведе неуспешни атаки южно от Новокалинови, източно от Новобахмутивка, Северни и Авдиевка на Донецка област, където Силите за отбрана отблъснаха 9 атаки. Повече от 15 населени места, включително Суха Балка, Керамик, Тоненке, Яснобродивка, Нетайлове и Невелске в Донецка област, бяха ударени от артилерийски и минометни атаки.

В маринското направление врагът проведе неуспешни щурмове в районите Маринка и Победа на Донецка област, където Силите за отбрана отблъснаха 13 атаки. Красногоровка, Георгиевка, Марьинка, Победа и Новомихайловка попаднаха под артилерийски и минохвъргачен огън на окупаторите.

В Шахтарско направление врагът провежда неуспешни щурмове западно от Старомайорски, Донецка област. Около 10 населени места, сред които Водяне, Богоявленка, Пречистивка, Благодатне, Старомойрске и Ровнопол в Донецка област, бяха ударени от артилерийски и минометен обстрел.

В запорожското направление нашествениците не са водили настъпателни (щурмови) действия. Повече от 20 населени места, включително Левадне, Малиновка, Чаривне, Орихов, Новоандриевка и Степове в Запорожка област, бяха поразени от артилерийски и минометни атаки.

На Херсонско направление, Херсон, Тягинка, Ивановка, Токаривка от Херсонска област и Очаков от Николаевска област бяха поразени от вражески артилерийски огън.

Същевременно Силите за отбрана на Украйна продължават да провеждат настъпателна операция в Мелитополско направление, настъпателни (щурмови) действия в Бахмутско направление, нанасят загуби в жива сила и техника на окупационните войски и изтощават противника по целия фронт. линия.

През деня авиацията на Силите за отбрана нанесе 2 удара по райони на съсредоточаване на живата сила на противника.

Подразделенията на ракетните войски удариха района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и 3 склада с боеприпаси на противника.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка