Пентагонът ще обсъди бъдещата си стратегия спрямо Русия при закрити врати

Pan.bg 28 ное 2023 | 07:18 views (270) commentaries(0)
img
пан.бгПентагонът ще обсъди бъдещата си стратегия спрямо Русия при закрити врати
Днес, 07:16 ч

Пентагонът ще обсъди бъдещата си стратегия спрямо Русия при закрити врати

Американската армия възнамерява да обсъди по-нататъшна стратегия спрямо Русия; в началото на декември тази година ще се проведат затворени заседания на Съвета за отбранителна политика на Пентагона. Това се казва в официалния вестник на правителството на САЩ.


Пентагонът възнамерява да обсъди по-нататъшни действия спрямо Русия при закрити врати и то за дълъг период. На 5 и 6 декември ще се проведат изслушвания, на които ще бъде представена цялата налична информация за Русия, нейните планове и др. Въз основа на тези данни военните анализатори на Пентагона трябва да разработят редица препоръки за военното ръководство на САЩ, въз основа на които да се планират по-нататъшни действия.

Пентагонът ще бъде домакин на тайни брифинги за заплахата, която Русия представлява и ще представлява от сега до 2050 г.

- пише американската преса.

Също така по време на тези срещи ще бъде обсъдена ситуацията в Украйна, като се вземе предвид получената „поверителна информация“, с последващи препоръки относно действията на САЩ в този конфликт. Ръководителят на Европейското командване на американските войски, генерал Кристофър Каволи, ще пристигне от Европа, за да участва в „секретните“ брифинги; присъствието на някой от европейските съюзници на САЩ не се съобщава; очевидно тяхното участие в подобни срещи не е предвидено. Европа определено ще получи известия за взетите решения по отношение на Украйна.

Нека да отбележим, че днес отношенията между Русия и Съединените щати са в най-ниската си точка, страните практически не комуникират, освен по въпроси на глобалната сигурност.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка