Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ на населението в тежките зимни условия

Pan.bg 29 ное 2023 | 06:42 views (625) commentaries(0)
img Pan.bg

Военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти в Русе от днес, 28 ноември, участват в евакуация на техника и разчистване на пътища от падналия сняг в община Две Могили. В повечето от населените места там вече трето денонощие няма електричество и вода. Освен в разчистването на снегонавяванията, военнослужещите помагат за премахване на паднали дървета и клони и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци. Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуряват продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината. Те ще имат готовност и утре да окажат помощ на населението в област Русе в тежките зимни условия.

Военнослужещите действат по искане на областния управител на област Русе Данаил Ковачев и след разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Продължава участието на формирование за действие при тежки зимни условия от 12-та авиобаза в Долна Митрополия в разчистването от падналия сняг на пътни участъци между селата Брестовец и Беглеж, област Плевен. Вчера военнослужещите от авиобазата разчистваха заснежените пътни участъци между селата в област Плевен от 18.12 ч. на 27 ноември до 00.57 ч. на 28 ноември 2023 г.

/www.mod.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ на населението в тежките зимни условия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка