Украинските сили за отбрана унищожиха 3 контролни пункта и 2 склада на руснаците

Pan.bg 29 ное 2023 | 23:11 views (477) commentaries(0)
img
пан.бг
Силите за отбрана унищожават 3 контролни пункта и 2 склада на руснаците – ГЩ
Татяна Олийник — сряда, 29 ноември 2023 г., 20:21 ч.

Илюстративна снимка - ОК "Запад"

През денонощието на фронта са се състояли 73 бойни сблъсъка, Русия е нанесла 3 ракетни и 13 въздушни удара, извършила е 8 обстрела със зенитни ракети.

Източник: вечерна сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от 29 ноември

Подробности: Според Генералния щаб Русия е атакувала Украйна с управляема ракета Х-31 и 2 зенитни ракети С-300. Ударите са били срещу гражданска инфраструктура.

Буквално: „През денонощието ВВС на СО нанесоха 2 удара по районите на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника и още 2 – по зенитно-ракетните системи на противника.

Подразделенията на ракетните войски поразиха 3 пункта за управление, 2 склада за боеприпаси и района на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и бойна техника на противника.

Подробности: Силите за отбрана ще продължат да държат позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон. Те продължават да нанасят огневи щети на врага.


В купянското направление врагът проведе неуспешни щурмове в районите на Синковка, североизточно от Петропавловка в Харковска област и Стелмаховка в Луганска област. В това направление Силите за отбрана са отбили 6 атаки.

В Лиманско направление украинските защитници отблъснаха 15 атаки на нашественици в районите на Серебрянското горско стопанство, Луганска област; Торски, източно от Терни, Ямполовка, Донецка област.

В посока Бахмут противникът води неуспешни щурмове близо до Ивановски и Андриевка, Донецка област.

В авдиевското направление врагът, с подкрепата на авиацията, проведе неуспешни атаки близо до Степовой, Новокалинови, източно от Новобахмутивка, Авдиевка, южно от Тоненкой, Северной и Первомайски на Донецка област, където Силите за отбрана отблъснаха 20 атаки.

В Мариинско направление врагът, с подкрепата на авиацията, проведе неуспешни щурмове близо до Новомихайловка, Донецка област. Тук силите за отбрана са отбили 6 атаки.

В Шахтарско направление противникът проведе неуспешни щурмове южно от Пречистивка, Донецка област, където нашите защитници отразиха 2 атаки.

В Запорожко направление противникът 5 пъти безуспешно се опитва да възстанови загубената позиция в района на Роботини, Запорожка област. Също така украинските защитници отблъснаха 5 вражески атаки западно от Вервовой Запорожка област.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка