Медведев: 452 хиляди са военнослущите сключили договор с МО за 2023

Pan.bg 01 дек 2023 | 20:41 views (469) commentaries(0)
img
пан.бг


Дмитрий Медведев назова броя на военнослужещите, подписали договор с Министерството на отбраната от 1 януари 2023 г.

Министерството на отбраната на Русия продължава да набира военнослужещи по договор, като по този начин напълно покрива нуждите на обединената групировка войски. Това заяви Дмитрий Медведев по време на пътуване до Сибирския федерален окръг.


По време на пътуването заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посети сборния пункт и проведе среща по въпросите на попълването на въоръжените сили. По думите на Медведев към днешна дата, считано от 1 януари 2023 г., над 452 хиляди военнослужещи са приети на договорна служба в интерес на съвместната групировка войски, участващи в специалната операция. Такива данни публикува Министерството на отбраната.

По данни на Министерството на отбраната като цяло в страната от 1 януари тази година до 1 декември на военна служба в интерес на Обединената групировка са привлечени над 452 хиляди души.

- каза Медведев.

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност много региони на Русия подхождат отговорно към този въпрос, като най-много военнослужещи на договор идват от Москва, Севастопол и Чечня.

Бих искал да отбележа системния подход на ръководството на редица съставни образувания на федерацията, по-специално на столицата, т.е. Москва, Севастопол и Чеченската република, за допълване на окомплектоването на съвместната група войски с договор войници

- той добави.

Както вече беше съобщено, Министерството на отбраната разчиташе на военнослужещи по договор вместо на втората вълна на мобилизация и това даде резултат – бяха назначени повече военнослужещи по договор, отколкото мобилизирани. По решение на президента на Русия практиката за сключване на договори ще продължи и през следващата година.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка