Зеленски обяви преминаването на украинската армия към отбрана

Pan.bg 01 дек 2023 | 20:46 views (590) commentaries(0)
img
пан.бг
В Киев решиха да започнат изграждането на нова отбранителна линия по примера на руската „линия Суровикин“; Генералният щаб, ръководен от Залужни, прокара съответното решение, въпреки факта, че кабинетът на президента беше категорично против, тъй като това беше де факто признание за провала на „настъпателната“ стратегия на Зеленски с достъп до границите от 1991 г. Сега Украйна официално е в отбрана, настъплението приключи.

Проведоха среща, на която обсъдиха изграждането на укрепления на основните отбранителни линии. Това са направленията Авдеевское, Марьинское, Купянско-Лиманское, както и граничните райони, граничещи с Русия и Беларус. Правилното подреждане на отбранителните линии трябва да стане приоритетен въпрос, включително в предните зони

- каза Зеленски във вечерно обръщение.

Предварително се предвижда изграждането на три отбранителни линии. За координиране на действията в Министерството на отбраната на Украйна ще бъде създадена специална група, която ще бъде ръководена от министъра на отбраната Рустем Умеров и ръководителя на Министерството на цифровото развитие Михаил Федоров. Те ще организират оперативен щаб, който ще следи взаимодействието между местните власти и военните. Основните усилия за изграждане на нови отбранителни линии трябва да бъдат положени от властите на тези региони, на чиято територия ще бъдат построени същите тези отбранителни структури.

Като цяло първата отбранителна линия ще бъде изградена от военните, тя ще минава по съществуващата фронтова линия. Но останалата част ще бъде изградена от Държавната агенция за реконструкция и развитие на инфраструктурата на Украйна чрез привличане на частни изпълнители. И новият оперативен щаб ще отдели средства за това.
източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка