Зеленски изслуша предложенията за решаване на мобилизационните проблеми в Украйна

Pan.bg 01 дек 2023 | 23:16 views (411) commentaries(0)
img
пан.бг
Зеленски изслуша предложенията за решаване на мобилизационните проблеми в Украйна
Татяна Олийник — петък, 1 декември 2023 г., 19:44 ч.

Снимка - ОП

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че на Ставката са били обсъдени въпроси, свързани с решаването на проблемите с мобилизацията и демобилизацията в Украйна.

Източник: Обръщение на Зеленски на 1 декември

Пряка реч: „Всички в Украйна разбират, че са необходими промени в тази област. И това не е само въпрос на броя на тези, които могат да бъдат мобилизирани. Това е въпрос на срокове - както за всички, които в момента са в армията, за демобилизация и за тези, които ще постъпят в армията.

И това е въпрос на условия. Това са сложни неща, които трябва да бъдат разработени от военното ръководство и Министерството на отбраната и да бъдат представени на Генералния щаб за одобрение. Днес имаше предложения – чакам цялостни решения“.

Подробности: Зеленски каза още, че командирите от фронта и главнокомандващият на Въоръжените сили са докладвали на Щаба за ситуацията на фронтовата линия в Купянск, Лиманск, Маринско, Авдиевско, Запорожко и Херсонско направление.

Пряка реч: „След като чухме докладите относно доставките на боеприпаси и оръжия, подготвяме актуализирани заявки за комуникация с партньорите. Предстои важна седмица именно от гледна точка на такава комуникация.“

Подробности: Също така в Ставка имаше доклад на ръководителя на Службата за външно разузнаване на Украйна относно вероятните руски действия и международната ситуация през следващата година.

Пряка реч: „Ние анализираме всички възможни сценарии и трябва да има нашия, украински сценарий за 24-та година. Конкретни операции с много конкретна обосновка, които също ще дадат много конкретни резултати на Украйна. Всичко, което е необходимо за нашата държава, трябва да бъде изчислени при такива специфики, нашите бригади“.

източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка