Украинските войски удариха 5 склада с боеприпаси на руснаците

Pan.bg 01 дек 2023 | 23:20 views (517) commentaries(0)
img
пан.бг

Украинските войски удариха 5 склада с боеприпаси на руснаците
Татяна Олийник — петък, 1 декември 2023 г., 21:35 ч.

Снимка - Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

През денонощието подразделения на ракетните войски на ВС на Украйна удариха 3 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и 5 склада с боеприпаси на руснаците.

Източник: вечерна сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от 1 декември, източници на ЕС в 79-та десантно-щурмова бригада

Подробности: Според източници на УП в 79-та десантно-щурмова бригада, която отбранява Маринка, руснаците са се активизирали значително в маринското направление.

Окупаторите щурмуват позициите на силите за отбрана едновременно от няколко страни - както в Маринка, така и в съседните й райони. Положението е лошо.

Дословно: „През денонощието има 67 бойни сблъсъци. Противникът е нанесъл 2 ракетни и 17 въздушни удара, нанесъл е 46 удара със залпови реактивни системи по позиции на нашите войски и населени места.

Също така от началото на деня руските окупатори нанесоха въздушен удар срещу Украйна, използвайки 2 управляеми ракети Х-59 и 12 БПЛА тип Шахед-136/131. От силите и средствата на ПВО са унищожени 1 управляема ракета Х-59 и 8 ударни БПЛА.

Детайли: В купянското направление противникът извърши щурмове край Синковка в Харковска област и Стелмаховка в Луганска област, където Силите за отбрана отблъснаха 9 атаки.

На Лиманско направление врагът извърши атаки в района на Серебрянското горско стопанство на Луганска област, където отбранителните сили отблъснаха 7 атаки.

По посока на Бахмут противникът е извършил щурмове в районите на Григоровка, Богдановка, Ивановски, Клищиевка и Андриевка на Донецка област, където Силите за отбрана са отбили 18 атаки.

В района на Авдиев противникът проведе неуспешни атаки южно от Новокалинови, Степови, Авдиевка, Северной и Первомайски в Донецка област, където Силите за отбрана отблъснаха 16 атаки.

В Мариинско направление врагът, с подкрепата на авиацията, проведе неуспешни щурмове в района на Новомихайловка на Донецка област.

Противникът не е водил настъпателни (щурмови) действия в посока Шахтарски.

В Запорожка посока противникът 10 пъти безуспешно се опитва да възстанови загубената позиция в района на Роботиное и западно от Вербовой на Запорожка област.

Силите за отбрана ще продължат да държат позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон. Те продължават да нанасят огневи щети на врага.


източник

украинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка