Зеленски: Битката за Украйна продължава не в социалните мрежи, а на фронта

Pan.bg 04 дек 2023 | 00:13 views (386) commentaries(0)
img
пан.бгЗеленски: Битката за Украйна продължава не в социалните мрежи, а на фронта
Катерина Тищенко — неделя, 3 декември 2023 г., 20:24 ч.

Володимир Зеленски, снимка OP

Президентът Володимир Зеленски подчертава, че битката за съдбата на Украйна продължава не в социалните мрежи и не в изясняването на отношенията, а в конкретни действия за подкрепа на държавата.

Източник: вечерно обръщение на президента

Пряка реч: „Във всеки град на Украйна, където днес беше сравнително спокоен ден, всеки, който сега е в тила, който може просто да си остане у дома, всеки трябва да помни, че битката за съдбата на Украйна продължава, тя продължава не в социални мрежи, а не в спорове помежду си за нещо политическо, не в изясняване на отношения.

В тази битка всеки ден украинските мъже и жени се нуждаят от подкрепа, конкретни неща, които укрепват Украйна, които добавят сила към позициите на нашата държава, които ни позволяват да отговорим на ударите на врага с нашите активни, смели действия.

Праистория:

В началото на ноември, в интервю за The Economist, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний заяви по-специално, че ситуацията на фронта е стигнала до задънена улица, когато нито една от страните не може да напредне, защото са еднакво технологично оборудвани и войната преминава в етап на позиционна борба.
На свой ред президентът Володимир Зеленски каза, че не смята ситуацията на фронта за патова и че Украйна няма да преговаря с Русия. На 21 ноември в интервю за таблоида The Sun Зеленски каза, че военнослужещите, които ще се занимават с политика, не трябва да „се занимават с война“.
На 29 ноември The Economist писа, че паралелно с мрачната реалност на окопната война, „политическото бойно поле“ в Киев става все по-напрегнато, президентът Володимир Зеленски вижда конкурент в лицето на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни, а политическата заплаха вреди на Украйна.
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че Украйна върви към авторитаризъм и може да престане да се различава от Русия, където „всичко зависи от прищявката на един човек“. Той каза още, че сега "би било глупаво" да мисли за президентски амбиции, тъй като въпросът за съществуването на Украйна като държава се решава.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка