ISW: Руските войски напреднаха на няколко места близо до Авдиевка

Pan.bg 04 дек 2023 | 08:04 views (722) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >Руските войски напреднаха на няколко места близо до Авдиевка - ISW
Олена Ивашкив — понеделник, 4 декември 2023 г., 03:57

Карта на ISW

На 3 декември руските войски проведоха настъпателни операции близо до Авдиевка и потвърдиха настъплението.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Кадри, публикувани на 28 ноември и геолокирани на 2 декември, показват руски войски, напредващи на запад от железопътната линия северно от Степовой (3 км северозападно от Авдиевка).

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 2 декември, показват, че руските войски са напреднали югозападно от Первомайски (10 км югозападно от Авдиевка).

Руски военни блогери твърдят на 2 и 3 декември, че руските сили са напреднали на юг и югоизток от Степовой, а някои твърдят, че руските сили са напреднали на 300 метра близо до селището.

Те също така твърдят на 2 и 3 декември, че руските войски са настъпили на юг от Новокалиново (13 км североизточно от Авдиевка) и западно от Красногоровка (5 км северозападно от Авдиевка) на северния фланг на Авдиевка, както и на южния фланг в района на Первомайски и Северни. (6 км западно от Авдиевка).


Украинският генерален щаб съобщи, че руските сили са атакували неуспешно източно от Новобахмутивка (9 км северозападно от Авдиевка) и Новокалинов; южно от Тоненке (5 км западно от Авдиевка); близо до Степовой, Авдиевка, Северной, Первомайски.

На 3 декември руски източници твърдят, че руските сили също атакуват по северния фланг от Камянка (5 км североизточно от Авдиевка) и по южния фланг близо до индустриалната зона югозападно от Авдиевка.

Руски военен блогър каза на 2 декември, че руските сили провеждат разузнаване и прегрупиране, за да възобновят щурмовите операции близо до индустриална зона югоизточно от Авдиевка.

Ръководителят на военната администрация на Авдиевка Виталий Барабаш каза на 3 декември, че по време на третата вълна от щурма на Авдиевка руските войски са отворили две допълнителни линии за атака срещу индустриалната зона югоизточно от Авдиевка и от Спартак (4 км южно от Авдиевка ), за да отвлече вниманието на украинските сили. Барабаш каза още, че руските сили изчакват по-добри метеорологични условия, за да използват отново тежка техника при щурмовете.


Ключови констатации на ISW за 3 декември:

Указът на руския президент Владимир Путин от 1 декември вероятно ще бъде официално признание за текущата сила на руската армия, а не заповед за незабавно увеличаване на броя на руския военен персонал.
Прикриването на украинската противовъздушна отбрана по фронтовата линия насърчава руските сили да разчитат повече на крилати ракети с голям обсег.
Украински служители поискаха от международните организации да разследват видеозаписи, публикувани на 2 декември, показващи как руски сили убиват невъоръжени украински войници, които се предадоха.
Руските войски нанесоха поредица от ракетни и безпилотни удари в нощта на 2 срещу 3 декември.
Руското правителство вероятно ще продължи усилията си да цензурира роднини на наборни руски военнослужещи в социалните медии на фона на опасенията, че техните протести могат да имат отрицателно въздействие върху все още недекларираната президентска кампания на руския президент Владимир Путин през 2024 г.
Известен руски военен блогър твърди, че е провел "майсторски клас" за ръководители на пресата и комуникациите в руския държавен отбранителен конгломерат Rostec, вероятно в подкрепа на усилията да се позволи на руското правителство да нормализира войната, без пряко намесване на Кремъл.
„Майсторският клас“ на военните блогъри представя начин, по който Кремъл може допълнително да се възползва от тях, и показва как възможните финансови стимули биха могли да смекчат критиките на военните блогъри към руското ръководство.
Руските войски проведоха настъпателни операции на линията Купянск-Сватов-Креминна, близо до Бахмут, близо до Авдиевка, на запад и югозапад от Донецк, в района на границата на Донецка и Запорожка области, на запад от Запорожка област и напреднаха в района на Авдиевка.
Русия продължава да използва Руската православна църква (РПЦ), за да внуши руски национализъм на руските деца и в дългосрочен план да изгради власт.
Руските окупационни служители продължават да укрепват подкрепяната от Кремъл партия „Единна Русия“ в окупирана Украйна преди руските президентски избори през март 2024 г.
източник

Українська правда

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ISW: Руските войски напреднаха на няколко места близо до Авдиевка

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка