ГЩ Украйна: Силите за отбрана отблъскват повече от 60 вражески атаки на ден

Pan.bg 04 дек 2023 | 11:31 views (415) commentaries(0)
img
пан.бг


Силите за отбрана отблъскват повече от 60 вражески атаки на ден - Ген
Ирина Балачук — понеделник, 4 декември 2023 г., 07:57 ч

Илюстративна снимка от Фейсбук на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Руските окупатори продължават да атакуват активно в купянското, лиманското, бахмутското, авдиевското, маринското, шахтьорското и запорожското направление – украинските войници са отбили над 60 атаки на нашествениците.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към сутринта на 4 декември във Facebook

Дословно от Генералния щаб: „През изминалото денонощие са се състояли 68 бойни сблъсъци. Общо противникът е нанесъл 1 ракетен и 45 въздушни удара, нанесъл е 49 обстрела със залпови реактивни системи по позиции на нашите войски и населени места. ..

Нанесени са следните въздушни удари: Серебрянско горско стопанство на Луганска област, Спирне, Клишчиевка, Авдиевка, Новомихайловка на Донецка област и Криника на Херсонска област.

Под артилерийски обстрел попаднаха над 130 населени места в Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска, Херсонска и Николаевска области.

Детайли: В зоната на отговорност на зенитната отбрана "Хортица" в Купянск направление украинските защитници отблъснаха 8 вражески атаки в района на Синковка на Харковска област.


В Лиманско направление Силите за отбрана отблъснаха 3 атаки на противника в района на Серебрянското горско стопанство на Луганска област.

В Бахмутското направление украинските войници отблъснаха 16 вражески атаки в Богдановски, Ивановски, Андриевски и Клишчиевски райони на Донецка област. Силите за отбрана на Украйна продължават настъплението южно от Бахмут в Донецка област, нанасят загуби на противника в жива сила и техника и се закрепват на постигнатите рубежи.

В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана "Таврия" в авдиевското направление украинските войници продължават да сдържат противника, който не престава да се опитва да обкръжи Авдиевка. Защитниците здраво държат защитата, нанасяйки значителни загуби на врага. Силите за отбрана успешно отблъснаха 21 атаки на противника в районите източно от Новокалиново и Новобахмутивка, както и в районите Степового, Авдиевка, Северни и Первомайски на Донецка област.

В маринското направление силите за отбрана продължават да сдържат противника в районите на Маринка и Новомихайловка на Донецка област, където украинските защитници са отбили 8 атаки.

В Шахтарско направление украинските войници отблъснаха вражеска атака в Старомайорски район на Донецка област.

В запорожското направление Силите за отбрана отблъснаха 3 атаки на противника, който се опитваше да възстанови загубените позиции в районите южно от Роботини. Защитниците отблъснаха и 3 вражески атаки в района на Новопокровка в Запорожска област.

В същото време в мелитополското направление ВС на Украйна продължават активно да нанасят загуби в жива сила и техника на окупационните войски, изтощавайки противника по цялата фронтова линия.

В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана "Одеса" в Херсонско направление Силите на отбраната ще продължат да поддържат заети позиции на левия бряг на Днепър, да продължат да водят контрабатарейна борба и да нанасят огнево поражение. в тила на врага.

В зоната на отговорност на ОСУВ "Север" във Волинското и Полиското направление оперативната обстановка остава без съществени промени.

В Сиверското и Слобожанското направление окупаторите поддържат военно присъствие в граничните райони, провеждат активна диверсионна дейност с цел недопускане на прехвърляне на украински войски в застрашаващи направления и увеличават плътността на минно-взривните заграждения по държавната граница в Белгородска област.

През изминалото денонощие Военновъздушните сили на Силите за отбрана нанесоха 8 удара по районите на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, 2 по зенитно-ракетни комплекси и 2 по складове с боеприпаси на противника.

Подразделенията на ракетните войски нанесоха поражения на тежката огнехвъргачна система за залпов огън на противника и зенитно-ракетната система "Панцир".източник

украинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка