Подоляк: Няма причина да се говори за уволнение на Залужний

Pan.bg 06 дек 2023 | 02:01 views (361) commentaries(0)
img
пан.бг

Няма причина да се говори за освобождаването на Залужний - Подоляк
Татяна Олийник — вторник, 5 декември 2023 г., 20:48 ч.

Снимка - Фейсбук на Върховния главнокомандващ Въоръжените сили

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михайло Подоляк, няколко дни след като The Economist публикува статия за политическата заплаха в Киев ,относно факта, че Зеленски комуникира с някои командири на въоръжените сили, заобикаляйки Залужни, заяви, че няма причина да се говори за уволнение на Валери Залужни от позицията на ръководител на партията.

Източник: Подоляк в ефира на телемараона

Пряка реч: „Според мен недоразумението е невъзможно. Защото приоритетът е войната и има ясна вертикала, където президентът е върховен главнокомандващ и има главнокомандващ Залужний , който е оперативен директор, който се грижи, извинете за терминологията, пряко за войната.

Има главен изпълнителен директор - президентът на страната, който се грижи за редица други въпроси, свързани с осигуряването на всичко необходимо в рамките на войната. Струва ми се, че е глупост, ако има някакъв конфликт, особено на политическа основа“.

Подробности: Подоляк също отбеляза, че партньорите може да гледат с изненада на твърденията за конфликт във военното ръководство.The Economist написа статия за това, че паралелно с мрачната реалност на окопната война, „политическото бойно поле“ в Киев става все по-интензивно, Зеленски вижда конкурент в Залужний, а политическата заплаха вреди на Украйна.
В същото време, според информация от източници на "Украинска правда", Зеленски комуникира с някои командири на Въоръжените сили на Украйна, заобикаляйки Залужни, което не позволява на Залужни да командва цялата армия.
източник

украинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка