Кърби:Ако САЩ спрат подкрепата за Украйна, ще платят с кръвта на американците

Pan.bg 09 дек 2023 | 03:47 views (489) commentaries(0)
img
пан.бг


Ако САЩ спрат да подкрепят Украйна, ще трябва да платят с кръвта на американците - Белия дом
Олена Ивашкив — събота, 9 декември 2023 г., 03:30 ч


Ако САЩ престанат да подкрепят Украйна и Русия излезе на границите на НАТО, ще трябва да започнем да действаме в съответствие с петия член на НАТО и да платим с кръвта на американците.

Източник: Координаторът на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, Белият дом

Подробности: Кърби отбеляза, че руският президент Владимир Путин разчита САЩ да спрат да подкрепят Украйна. Това ще бъде страхотен подарък за него.

Според Кърби, ако Путин получи Украйна, той ще бъде на прага на НАТО: „И както казах, ако мислите, че цената на подкрепата на Украйна сега е висока, помислете колко е националната хазна и кръвта на американците ще бъдат изразходвани за него, ако трябва да започнем да действаме в съответствие със задълженията си по член пет."

Той отбеляза още, че руският президент е очаквал такова развитие от самото начало на тази война, защото не вярва, че Западът може да остане единен, че НАТО може да запази единството, че САЩ имат достатъчно сила.

Пряката реч на Кърби: „Ако ви е грижа за нашата национална сигурност, трябва да видите г-н Путин такъв, какъвто е, трябва да видите Русия такава, каквато е, и да разберете, че помагайки на Украйна – и те не искат от нас да бъдем физически присъстващи - да им помогнем да спечелят тази война е в голяма степен в интересите на нашата национална сигурност и в интересите на националната сигурност на всички наши съюзници в Европа."източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка