Естонско разузнаване: Руснаците се прегрупират, за да засилят офанзивата през следващите седмици

Pan.bg 09 дек 2023 | 03:56 views (624) commentaries(0)
img
пан.бгпан.бгЕстонското разузнаване: Руснаците се прегрупират, за да засилят офанзивата през следващите седмици
"Европейска правда", "Украинска правда" — петък, 8 декември 2023 г., 21:35 ч.

Снимка: Getty Images

Разузнавателният център на Силите за отбрана на Естония прогнозира, че Русия ще засили настъпателните действия срещу Украйна през следващите няколко седмици, въпреки значителните загуби, както се вижда от прегрупирането на нашествениците.

Източник: ръководителят на отдела Антс Кивиселг на брифинг, съобщава "Европейска истина" с позоваване на ERR

Подробности: Кивиселг отбеляза, че въпреки липсата на значителни промени на фронтовата линия, интензивността на военните действия на Русия срещу Украйна се е увеличила с една четвърт за седмица.

Основното направление на руската офанзива остава Авдиевка: там руснаците преминаха от директни пехотни атаки към огневи удари на големи разстояния, което „значително усложни прегрупирането на украинските части, създаването и укрепването на отбранителни позиции“, обясни той.

„Русия също оказва натиск върху линиите Бахмут и Маринка. От северната страна на Бахмут и от южната страна на Маринка Руската федерация също е постигнала малък напредък“, каза Кивиселг.

Той посочи, че Русия е започнала прегрупиране на въоръжените си сили. Това може да означава още по-интензивни настъпателни действия в Украйна през следващите седмици. В същото време загубите на Руската федерация за седмица възлизат на около 10 000 ранени или убити.


В същото време представител на естонското разузнаване подчерта, че Украйна успява да поддържа защитата си и да удържи плацдарм на левия бряг на Днепър.

"Това от своя страна принуди Русия да разположи допълнителни войски в тази посока. В процеса липсата на координация и сплотеност на руските сили доведе до редица загуби в нови зони на бойни действия", обясни Кивиселг.

Какво се случи преди: Центърът за разузнаване на естонските отбранителни сили миналата седмица предположи, че бюджетът за 2024 г., одобрен от президента Владимир Путин, позволява на Русия да продължи войната си в Украйна със същата интензивност, както сега.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка