ISW: Руснаците са изградили 30 км. бариера от 2000 вагони в Донецка област

Pan.bg 12 фев 2024 | 08:51 views (645) commentaries(0)
img
пан.бгОлга Хлущенко — понеделник, 12 февруари 2024 г., 03:00 ч.

Изображение на DeepState

Специалисти от Института за изследване на войната (ISW) предполагат, че 30-километровият така наречен "цар-влак" между Оленовка и Волноваха в окупираната Донецка област може да е създаден като отбранителна линия срещу бъдещи украински настъпления.

Източник: ISW, DeepState

Подробности: Анализаторите предполагат, че руските сили са изградили 30-километрова бариера, наречена "цар-влак" ("цар-влак"), в окупирания регион Донецк, вероятно за да действа като отбранителна линия срещу бъдещи украински офанзиви.

В доклада се отбелязва, че сателитни изображения от 10 май 2023 г. и 6 и 10 февруари 2024 г. показват, че през последните девет месеца руските войски са построили дълга линия от вагони, простиращи се от окупираната Оленовка до Волноваха.

Според DeepState руските войски са опаковали повече от 2100 товарни вагона в 30-километров влак.

Съобщава се, че руските войски са започнали да сглобяват влака през юли 2023 г. Предполага се, че окупаторите възнамеряват да използват този влак като отбранителна линия срещу бъдещи украински настъпления.


Железопътната линия между Оленивка и Волноваха е на около шест километра от фронтовата линия, която според ISW минава югоизточно от Новомихайловка в най-близката й точка и е на участък от фронта, който е бил относително неактивен, когато руските сили са започнали строителството.

Експертите припомнят, че наскоро руските войски са направили незначителни териториални придобивки в тази област.

В същото време ISW предполага, че „руснаците биха могли да сглобят влака и за други цели“.

Ключови изводи от ISW за 11 февруари:

Зеленски назначи генерал-лейтенант Александър Павлюк за командир на Сухопътните войски на Украйна, заменяйки досегашния главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски.
Руските сили изглежда са построили 30-километрова бариера, наречена "Царският влак" в окупирания регион Донецк, вероятно за да действа като отбранителна линия срещу бъдещи украински офанзиви.
Украински военни наблюдатели отбелязват, че руската отбранителна индустриална база не е толкова продуктивна, колкото я представят руските власти, но все пак е в състояние да подкрепи военните усилия на Русия.
Настоящият ограничен производствен капацитет на руската отбранителна промишленост и недостатъчният брой линии за серийно производство на танкове не гарантират, че Русия няма да може да произведе достатъчно оръжия, за да подкрепи военните си усилия с настоящия темп или в дългосрочен план.
Руските войски са направили потвърдено настъпление близо до Авдиевка и в западната част на Запорожка област на фона на продължаващите позиционни битки по цялата фронтова линия.
Според CNN Русия е вербувала до 15 000 непалци да се бият в Украйна, много от които са се оплакали от лоши условия и липса на подходящо обучение, преди да бъдат изпратени в най-активните фронтови зони в Украйна.
Руските власти продължават да полагат усилия за засилване на социалния контрол над младежите и студентите в окупирана Украйна и за културното им индоктриниране в руската идентичност и идеология.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка