София е домакин на конференцията „Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България“

Pan.bg 29 фев 2024 | 13:00 views (598) commentaries(0)
img Pan.bg

Конференцията се провежда днес, 29 февруари в Дома на Европа от 10 ч. Инициатор и домакин е вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Това е третата конференция за външнополитическата стратегия. Целта на форумите е при разработването на документа, очертаващ принципите и целите на българската външна политика да бъдат взети под внимание предложенията на максимално широк кръг от експерти и представители на науката, политическите среди, гражданското общество, младите хора.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Основни говорители на третата конференция, която е насочена към европейския опит и експертиза в сферата, ще бъдат Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017 и Йордан Божилов, председател на Софийски форум за сигурност.

„Изготвянето на национална външнополитическа стратегия е предизвикателство и възможност. Документът ще подчертае позицията на България на международната арена, посочвайки нейния принос за мира, сигурността и сътрудничеството на регионално, европейско и глобално ниво“, коментира вицепремиерът Габриел.

/www.mfa.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


София е домакин на конференцията „Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка