Otbrana.com: С приветствия, награди, концерт и кулинарна изложба отбелязаха Деня на логистиката в армията

Pan.bg 01 мар 2024 | 13:27 views (339) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

С тържествена част с връчване на награди, поздравителен концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и кулинарна изложба бе отбелязан снощи празникът на военната логистика – 1 март. Последната точка е възстановена след доста години прекъсване. Дали сме възможност на СКС, на видовете въоръжени сили, СКСО и КЛП да организират тематични кулинарни маса, на които войсковите готвачи са подготвили пет менюта, каза директорът на дирекция „Логистика“ в Щаба на отбраната бригаден генерал Митко Григоров малко преди да започне честването. Така че, както винаги, логистиката работеше и на празника си. Бригаден генерал Григоров и командирът на КЛП бригаден генерал Тодор Тодоров посрещаха гостите.

Все по - ясно разбираме, че за реализирането на каквито и да е действия от въоръжените сили от значение е ролята на логистиците, посочи в тържественото си слово бригаден генерал Григоров. Поуките от войната в Украйна потвърждавали огромната значение на осигуряването на действаща и надеждна верига за доставка на материални ресурси от всички класове до бойците на първа линия, за да могат да изпълняват поставените им задачи. Бригаден генерал Григоров изрази увереност, че ще бъдат направени необходимите анализи, както във формированията, така и в политическото и военното ръководство, за да могат логистичните органи да изпълняват задачите си адекватно в съвременните условия. Той отбеляза, че изминалата година е била тежка, като е поставила сериозни предизвикателства пред логистиците от всички нива. С наши усилия и с подкрепата на политическото и военното ръководство успяхме, посочи директорът на дирекция „Логистика“, да постигнем много за подобряване на логистичното осигуряване на въоръжените сили, включително с участието им в учения и операции на територията на страната. Той прогнозира, че настоящата година в никакъв случай няма да бъде по-лесна от миналата. Ще се наложи максимална концентрираност на логистичните органи на различни нива, за да бъдат поддържани съществуващите способности и за придобиване на нови. Той акцентира върху взаимодействието между логистичните органи на въоръжените сили. За това апелът ни на празника е, каза бригаден генерал Григоров, да работим заедно и да намираме практични подходи за постигане на нашите цели и задачи. И още да се съсредоточим в съвместните си усилия за преодоляване на пропуските, ако някъде има такива. Без логистиката, заяви той, в съвременната война най-модерната техника ще остане куп желязо. В края на словото си той благодари на личния състав от логистиката, който изпълнява задачите си с висок професионализъм, отговорност, упоритост и ентусиазъм.

Удовлетвореност и благодарност за професионализма и всеотдайността на личния състав от логистиката имаше в думите на заместник-министъра на отбраната Станимир Георгиев, който поднесе поздравление от името на министъра на отбраната Тодор Тагарев. За постигане на успех на каквато и да е дейност на въоръжените сили, от съществено значение е ролята на логистиката, каза той. В условията на усложнената геополитическа обстановка бих искал да ви пожелая да продължавате на работите със същия устрем, неизчерпаема воля и енергия във вашата изключително значима и отговорна дейност и да ви уверя, че вашите усилия и труд са оценени високо, посочи още заместник-министърът.

Благодарност за активната работа по осигуряването на въоръжените сили отправи към командванията и личния състав от логистиката заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Той поднесе приветствие от името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Благодарим, че с дейността си гарантирате функционирането на армията, провеждането на ученията, мисиите и операциите, силно подкрепяме и разбираме, че правите всичко възможно, за да извеждате поуки от съвременните войни, особено от тази в Украйна, каза още генерал-лейтенант Стойков.

Със заповед на министъра на отбраната за постигнати високи резултати и във връзка с 1 март – Ден на логистиката в Българската армия с различни предметни награди бяха отличени полковник Борислав Борисов от Щаба на отбраната, полковник Иван Н. Иванов от 3-та авиобаза в Граф Игнатиево, полковник Евгени Христов от СКС, подполковник Нанко Петров от КСВ, подполковник Павел Ников от КЛП, полковник Тодор Тодоров от военно формирование 34400- Варна, майор Михаил Петров от военно формирования 52 630 – Пловдив и майор Стефан Марков от КИПКО. Наградите връчи заместник-министър Георгиев.

Награди имаше и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Те бяха връчени от неговия заместник генерал-лейтенант Цанко Стойков. Сред отличените бяха подполковник Николай Николов от Щаба на отбраната, подполковник Даниел Пенчев от авиобазата в Долна Митрополия, майор Пламен Кондакиев от СКС, майор Христо Христов от военно формирование 28880 – София, майор Иван Манев от военно формирование 32990 – Пловдив, младши сержант Георги Григоров от военно формирования 57260 – Ловеч, майор Иван Карадимов от военно формирование 56100 – Пловдив, капитан III ранг Гюрхан Хаккъев от военно формирование 32140 – Варна и подполковник Петър Арабаджиев от военно формирование 40690 – Пловдив.

Празникът уважиха още началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната д-р Добромир Тотев, командирът на СКС генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, генерали и офицери от войските, заместник-председателят на СОСЗР и председател на столичната организация бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, председателят на клуб „Тил“ на СОСЗР бригаден генерал от запас Живко Михайлов и много ветерани от логистиката.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка