Британско разузнаване: Русия плаща повече за компоненти за своя ВПК, заради санкциите

Pan.bg 01 апр 2024 | 16:54 views (352) commentaries(0)
img
пан.бгБританското разузнаване: Руската федерация трябва да плати значително повече за компонентите на санкциите за своя военно-промишлен комплекс
Андрий Синявски, Станислав Погорилов — понеделник, 1 април 2024 г., 15:04 ч.

снимка: Getty Images

Британското разузнаване разкри как санкциите нарушават доставките на ключови компоненти за руската отбранителна промишленост, по-специално трети страни таксуват повече от 60% за износа на определени стоки за руския военно-промишлен комплекс.

Източник: "Европейска истина" с позоваване на прегледа на разузнаването на британското министерство на отбраната

Буквално: „Въпреки че Руската федерация е увеличила производството си на боеприпаси... въздействието на санкциите най-вероятно е имало най-голямо въздействие върху все по-сложни и сложни руски системи, производството и развитието на които почти сигурно има повишена зависимост за чужди компоненти и технологии."

Подробности: Агенцията отбеляза, че изолацията на Русия ограничава броя на страните, с които тя може да извършва пряка търговия, увеличавайки времето и разходите за стоки, които преди това е можела да купува свободно.

Изследванията на Института за икономики в преход на Банката на Финландия показват, че трети страни налагат надбавки от над 60% за износа на определени санкционирани стоки, доставяни в Русия, се казва в прегледа.

Източници от разузнаването отбелязват, че санкциите вероятно ще продължат да нарушават както предлагането, така и търсенето на руски оръжия, както и значително да усложнят механизмите за плащане към Русия.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

„Това почти със сигурност е допринесло за значително намаляване на износа на руски оръжия и увеличени забавяния на доставките, особено за някои от най-важните останали клиенти“, се казва в прегледа.

Британското министерство на отбраната цитира данни на Стокхолмския институт за изследване на мира, че делът на Руската федерация в световния оръжеен пазар е намалял до 11% в периода 2019-2023 г. в сравнение с 21% в периода 2013-2018 г.

Праистория:

По-рано британското разузнаване заяви, че Русия се опитва да защити съоръженията си в пристанището на Новоросийск от атаки на Украйна.
Преди това тя съобщи, че Руската федерация е постигнала малък напредък на фронта през последните седмици, но поддържа числено предимство и е в състояние да поеме загубите.
В един от предишните прегледи британското разузнаване анализира ударите на ВВС на Украйна по Севастопол на 24 март 2024 г., една от целите на които беше комуникационният център на Черноморския флот на Руската федерация.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка