ISW: Липсата на ПВО води до бавни, но сигурни победи на Русия срещу Украйна

Pan.bg 12 апр 2024 | 06:06 views (566) commentaries(0)
img
пан.бг


ISW: Липсата на ПВО води до бавни, но сигурни победи на Русия срещу Украйна
Олена Ивашкив — петък, 12 април 2024 г., 4:52 ч.

ПВО, снимка: Getty Images

ISW изчислява, че разпръснатото и непостоянно противовъздушно прикритие по фронта допринася за увеличените удари на Русия с управляеми и неуправляеми крилати бомби. Руските сухопътни сили използват способността си да нанасят въздушни удари срещу украинските предни позиции, за да спечелят бавно, но сигурно.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Руските войски използваха авиационни бомби за тактически ефект при превземането на Авдиевка в средата на февруари.

Според военни анализатори изглежда, че руските сили отново използват тази тактика по време на настъпателни операции край Часов Яр.

Руските удари принудиха Украйна да вземе трудни решения между противовъздушната отбрана на големи населени центрове в тила и активните райони на фронтовата линия, а Русия изглежда използва влошения чадър на украинската противовъздушна отбрана в опит да наруши енергийната мрежа на Украйна и ограничават отбранително-промишления потенциал на Украйна.

Ключови констатации на ISW за 11 април:


В нощта на 10 срещу 11 април руските сили извършиха поредната широкомащабна серия от ракетни и безпилотни удари по Украйна, които нанесоха значителни и вероятно дълготрайни щети на украинската енергийна инфраструктура.
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Украйна се нуждае от повече батареи за противовъздушна отбрана "Пейтриът" за защита както на населени места, така и на фронтови територии.
На 11 април Върховната рада на Украйна прие нов закон за мобилизацията, което беше важна стъпка в решаването на украинските кадрови проблеми на фона на нарастващия недостиг на персонал в украинските части, защитаващи фронтовата линия.
Командващият Европейското командване на САЩ (EUCOM) и върховният съюзнически командващ на НАТО в Европа (SACEUR), генерал Кристофър Каволи, обяви, че EUCOM и НАТО засилват способността си да реагират на „хроничната заплаха“, която Русия представлява за глобалната стабилност и европейската сигурност. сигурност, с надеждата да възпира бъдеща руска агресия срещу НАТО.
Украйна и Латвия подписаха на 11 април двустранно споразумение за сигурност, което предвижда дългосрочна помощ и задължения на Латвия към Украйна в областта на сигурността.
Руските власти са провели антитерористична операция и са убили двама заподозрени терористи в Република Кабардино-Балкария на 11 април.
Руските сили наскоро направиха потвърдено настъпление близо до Креминная, към Часов Яр западно от Бахмут и в граничната зона на Донецка и Запорожка области на 11 април.
Руският опозиционен вестник "Новая газета" в изгнание съобщи на 11 април, че руските съдилища са променили присъдите по повече от половината от всички наказателни дела срещу руски ветерани и действащ военен персонал във връзка с военната им служба в Украйна.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка