Зеленски след доклада на разузнаването: Русия ще се опита да засили настъплението, ние ще отговорим

Pan.bg 15 апр 2024 | 22:59 views (354) commentaries(0)
img
пан.бг

Зеленски след доклада на разузнаването: Русия ще се опита да засили настъплението, ние ще отговорим
Евгений Кизилов — понеделник, 15 април 2024 г., 21:48 ч.

Владимир Зеленски. снимка: Getty Images

Президентът Володимир Зеленски изслуша докладите на външното и военното разузнаване за военните планове на Руската федерация за пролетта и лятото по време на заседанието на щаба на Върховния главнокомандващ в понеделник.

Източник: Вечерното видео обръщение на Зеленски в социалните мрежи

Пряка реч: „Два важни разузнавателни доклада – на ръководителя на Службата за външно разузнаване Иващенко и на началника на ГУР Буданов – относно руските действия през пролетта и лятото. За какво трябва да сме готови – във всички формати на възможни враждебни действия. Ясно е, че лудостта в Кремъл е все още силна, окупаторът ще се опита да засили настъпателните действия.

Подробности: Също така, според президента, е имало доклад на ръководителя на комисията Александър Сирски за горещите точки.

Специално внимание беше отделено на битките при Ставка край Часов Яр, в посоките Покровски и Купянск.

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров съобщи за изпълнението на договорите за доставка на снаряди и дронове, както и за РЕБ.


Имаше и подробен разговор за използването на РЕБ, за защитата на критичната инфраструктура.

Пряка реч: "Това се отнася в частност за енергетиката - кое е защитено и кое, за съжаление, не е било достатъчно защитено. Ще има подходящи изводи."

Подробности: Освен това на срещата бяха анализирани необходимите действия за възстановяване на производството и ключови енергийни съоръжения. Те обсъдиха и състоянието на защитата на критичната инфраструктура в районите край фронта и в граничните райони.

Решено е през следващите седмици приоритет на Украйна в работата с партньорите да бъде противовъздушната отбрана и оръжията за военните на предната линия.

Какво предшества:

Според експерти на Института за изследване на войната (ISW) руските войски ускоряват настъпателните действия на цялата територия на фронта в Украйна.
По-рано Буданов заяви, че Украйна очаква Русия да увеличи настъпателните си действия в края на пролетта - началото на лятото, преди всичко край Донецк.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка