ГЩ, Украйна: Руснаците атакуват активно в Новопавловско и Бахмутско направление

Pan.bg 15 апр 2024 | 23:19 views (345) commentaries(0)
img
пан.бг

Руснаците атакуват активно в Новопавловско и Бахмутско направление – ГЩ
Ирина Балачук — понеделник, 15 април 2024 г., 07:26 ч

Снимка от Фейсбук на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

През изминалото денонощие руснаците са нанесли 8 ракетни и 85 въздушни удара по Украйна, както и 98 пъти са поразили позиции на украинската армия и населени места с ракетни установки, а за денонощието са се състояли 54 бойни сблъсъка на фронта .

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към сутринта на 15 април във Facebook

Дословно от Генералния щаб: „През изминалото денонощие са нанесени въздушни удари по населените места Хлибороб в Сумска област; Слатине, Вовчанск, Купянск, Подоли, Петропавловка, Кисливка в Харковска област; Белогоровско и Серебрянско горско стопанство в Луганска област; Новосадове , Новобахмутивка, Катериновка, Первомайске, Очеретине, Новокалинове, Нетайлове, Ню Йорк, Бердичи, Уманске, Семеновка, Яснобродивка, Красногоровка, Водяне, Александропил, Костянтиновка, Сторожеве и Старомайорске на Донецка област."

Подробности: Под артилерийски обстрел бяха около 100 населени места в Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска, Херсонска и Николаевска области.

В Бахмутско направление украинските войници са отбили 10 атаки в районите на населените места Билогоровка, Луганска област; Verkhnokamianske, Noviy, Chasiv Yar, Ню Йорк, Klishchiivka на Донецка област.

В района на Авдиев защитниците отблъснаха 8 атаки в районите на селищата Новобахмутивка, Уманске, Новокалинов, Первомайске и Нетайлов на Донецка област.

На Новопавловско направление Силите за отбрана продължават да сдържат противника в населените места Красногоровка и Новомихайловка на Донецка област, където окупаторите с подкрепата на авиацията 16 пъти се опитаха да пробият отбраната на украинските войски.

На Ориховско направление руснаците 9 пъти атакуваха позициите на украинските войски в Старомайорския район на Донецка област и Роботини в Запорожие.

В херсонското направление нашествениците не се отказват от намерението си да избият украинските части от предмостията на левия бряг на Днепър – през изминалото денонощие те са извършили 4 неуспешни атаки.

В същото време ВВС на РО през изминалото денонощие нанесоха удари по 22 района на концентрация на личен състав, въоръжение и бойна техника на окупаторите.

Подразделения на ракетните войски са повредили 5 пункта за управление и 1 склад за боеприпаси на руснаците.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка