Джонсън представи отделни законопроекти за помощта за Украйна и Израел

Pan.bg 16 апр 2024 | 07:46 views (332) commentaries(0)
img
пан.бг

Джонсън представи отделни законопроекти за помощта за Украйна и Израел
Олена Ивашкив — вторник, 16 април 2024 г., 1:56 ч.

Майк Джонсън, снимка: Getty Images

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън представи в понеделник четири отделни законопроекта за помощта за Украйна, Израел, Тайван и приоритетите на националната сигурност.

Източник: The Hill

Подробности: Джонсън разкри предложението си по време на закрито заседание на GOP в Камарата в понеделник след месеци на забавяне на всякакви решения по политически обвинената тема.

Според двама републикански законодатели, които присъстваха на срещата, планът е четирите законопроекта да бъдат преместени под едно процедурно правило, което би позволило изменения.

Четвъртият законопроект, свързан с националната сигурност, каза един депутат от Републиканската партия, ще включва забрана на TikTok, разпоредба, която ще позволи на САЩ да използват конфискувани руски активи за подпомагане на Украйна, акт за заем и лизинг за военна помощ и конвертируеми заеми за хуманитарна помощ .

Настоящият план обаче не включва никакви разпоредби относно границата, което според републиканеца Кевин Хърн може да предизвика опозиция сред твърдолинейните консерватори, които твърдят, че всяка помощ за Украйна трябва да бъде съчетана със законодателство за справяне със ситуацията на южната граница.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Добавено: Джонсън разкри своя план в X.

Той написа, че е разговарял с републиканците в Камарата на представителите на САЩ за своя план за допълнително законодателство за националната сигурност поради нарастващата криза.

Тази седмица, каза той, конгресмените ще разгледат отделни законопроекти "със структуриран и подходящ процес на поправки" за:

Финансиране на нашия съюзник Израел;
Подкрепа на Украйна във войната срещу руската агресия;
Укрепване на съюзниците в Индо-тихоокеанския регион;
Приемане на допълнителни мерки за противодействие на враговете и укрепване на националната сигурност.

Праистория:

В понеделник Белият дом обяви, че се противопоставя на отделен законопроект за предоставяне на помощ на Израел без помощ на Украйна.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка