Съливан: Украйна загуби Авдиевка поради забавяне на помощта

Pan.bg 24 апр 2024 | 23:31 views (314) commentaries(0)
img
пан.бг
Съливан: Украйна загуби Авдиевка поради забавяне на помощта
Олег Павлюк, Станислав Погорилов — сряда, 24 април 2024 г., 22:48 ч.

Джейк Съливан, снимка: Getty Images

Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на президента на САЩ, призна, че въоръжените сили на Украйна са загубили част от териториите на изток, по-специално Авдиевка, поради забавянето на одобряването на помощта за Украйна.

Източник: Съливан по време на брифинг в Белия дом на 24 април, съобщава "Европейска истина"

Пряка реч: "Последствията от забавянето се усетиха в Украйна. През последните шест месеца Украйна беше принудена да пести боеприпаси и това доведе до загуба на част от територията на изток, по-специално Авдиевка."

Подробности: Коментирайки одобрението на допълнително финансиране за съюзниците на САЩ, включително Украйна, Съливан призна, че процесът е отнел "твърде много" време.

Той добави, че днешният пакет от американска военна помощ от 1 милиард долара „е страхотна новина за Украйна“, но украинските въоръжени сили все още са под сериозен натиск на бойното поле.

„И е напълно възможно през следващите години Русия да постигне допълнителни тактически постижения“, каза Съливан, като спомена по-специално опитите на руските сили да атакуват град Часов Яр и селища източно от Авдиевка с цената на значителни загуби.


„Факт е, че ще ни отнеме известно време, за да излезем от дупката, създадена от шестмесечното забавяне, преди Конгресът да одобри допълнително финансиране“, заключи представителят на Белия дом.

история:

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа пакет от закони, одобрен от Конгреса, който предвижда отпускането на почти 61 милиарда долара допълнителна военна и икономическа помощ за Украйна, както и помощ за други съюзници на САЩ.
Веднага след това САЩ обявиха пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1 милиард долара.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка