ГЩ, Украйна: Руснаците извършват над 60 атаки на ден по цялата фронтова линия

Pan.bg 24 апр 2024 | 23:35 views (357) commentaries(0)
img
пан.бг
Окупаторите извършват над 60 атаки на ден по цялата фронтова линия – ГЩ
Альона Мазуренко — сряда, 24 април 2024 г., 20:10 ч.

снимка: Генерален щаб

През денонощието руските окупатори извършиха повече от 60 атаки срещу украински позиции по цялата фронтова линия, включително 18 атаки по Лиманско направление, защитниците нанесоха удари по 11 района на съсредоточаване на личен състав на противника. –

Източник: сводка на Генералния щаб към вечерта на 24 април

Буквално: „Врагът е нанесъл общо 13 ракетни и 51 въздушни удара, нанесъл е 16 удара със залпови реактивни системи по позиции на нашите войски и населени места...

През деня авиацията на Силите за отбрана нанесе удари по 11 района, където е съсредоточена жива сила на противника.

Също така, силите и средствата за ПВО на Украйна унищожиха 1 управляема въздушна ракета Х-59 и 3 разузнавателни БПЛА на противника.

Подразделенията на ракетните войски нанесоха поражения на 1 район на съсредоточаване на личния състав на противника."
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Подробности: В Сиверското и Слобожанското направление врагът поддържа военно присъствие в пограничните райони, провежда диверсионно-разузнавателна дейност, обстрелва населени места от територията на Руската федерация. Повече от 20 вражески части бяха поразени от артилерийски и минохвъргачен огън.

В купянското направление нашите войници отблъснаха 1 атака близо до село Берестов, Харковска област. Под артилерийски и минометен обстрел бяха около 10 Н.П.

В Лиманско направление Силите за отбрана отблъснаха 18 атаки в Серебрянското горско стопанство, Невски район, Луганска област; Тернив и Торски, Донецка област. Врагът е нанесъл въздушен удар в района на Серебрянското горско стопанство в Луганска област. Повече от 10 села са пострадали от артилерийски и минометен обстрел.

В посока Бахмут са отбити 13 атаки в районите на населени места Белогоровка на Луганска област; Виимка, Ивановске, Клишчиевка, Донецка област. Врагът нанесе въздушни удари и в районите на населените места Часов Яр, Била гора, Андриевка в Донецка област. Повече от 10 кораба попаднаха под артилерийски и минохвъргачен обстрел.

В авдиевското направление нашите защитници отблъснаха 15 атаки в районите на селата Очеретине, Новокалинов, Бердичи и Нетайлово на Донецка област, където врагът с подкрепата на авиацията се опита да изтласка нашите части от заетите позиции.

Противникът нанесе въздушни удари и в районите на населените места Калинове, Вовче, Александропол, Архангелско на Донецка област. Повече от 10 военни бази бяха подложени на артилерийски и минометен удар.

На новопавливското направление силите за отбрана продължават да сдържат противника в районите на населените места Красногоровка, Георгиевка, Новомихайловка и Урожайне в Донецка област, където противникът 16 пъти се опита да пробие отбраната на нашите войски.

Противникът нанесе въздушен удар в района на Константиновка в Донецка област. Под артилерийски и минохвъргачен огън на окупаторите над 10 н.п.

В Ориховско направление врагът, с подкрепата на авиацията, атакува веднъж позициите на нашите защитници в Старомайорския район на Донецка област. Той също така извърши въздушен удар в района на Роботин в Запорожка област. Артилерийски и минохвъргачен обстрел е имало около 20 н.п.

В херсонското направление противникът не се отказва от намерението си да изтласка нашите части от предмостията на левия бряг на Днепър. Така през деня той извърши 1 неуспешна атака срещу позициите на нашите войски в Кринковския район на Херсонска област. Той нанесе въздушни удари в районите на селищата Берислав, Олхивка и Кринки. Артилерийски и минохвъргачен обстрел е имало около 20 н.п.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка