Канада: Украйна трябва да бъде подкрепяна до победа, а не "колкото е необходимо"

Pan.bg 15 май 2024 | 08:57 views (274) commentaries(0)
img пан.бг


Министърът на отбраната на Канада: Украйна трябва да бъде подкрепяна до победа, а не "колкото е необходимо"

Новини — вторник, 14 май 2024 г., 21:20 ч. — Олег Павлюк
Дял:

Ръководителят на Министерството на отбраната на Канада Бил Блеър смята, че лъжливата подкрепа за Украйна е "толкова, колкото е необходима" и вместо това предлага да се свърже с победата на украинската страна в пълномащабна война.

Както съобщава European Truth, Блеър каза това на събитието на Атлантическия съвет предишния ден, 13 май.

Генерал Борис Кременецки, аташе по отбраната на посолството на Киев в Канада, обърна внимание на факта, че канадският министър призова за подкрепа на Украйна, „докато победи“ и поиска да изясни какво означава тази победа за него.

„Когато получих тази работа (министър на отбраната. – Ред.), ако трябва да бъда честен, смених нашия език, защото „колкото е необходимо“ не е много окуражаващо или дори прагматично“, обясни Блеър.

Според него победата означава "здрави, безопасни граници за Украйна, но също и за украинците, за да могат да живеят в мир и благоденствие".

"И затова за мен победата е, очевидно, победа над Путин и изгонването му от Украйна. И това е също създаването на условия, които ще осигурят дълъг, безопасен мир за украинския народ", добави ръководителят на канадското министерство. на отбраната.

Съюзниците на Украйна, по-специално Германия и САЩ, активно използват формулировката подкрепа за Украйна „колкото е необходимо“.

В същото време някои официални лица, например министърът на външните работи на Литва Габриелюс Ландсбергис, подчертават, че трябва да се говори за подкрепа на Киев „до победа“.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка