Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в пролетните сесии на Военните комитети на Европейския съюз и НАТО

Pan.bg 15 май 2024 | 15:00 views (231) commentaries(0)
img
Pan.bg

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседанията на Военните комитети на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, които ще се проведат на 15 и 16 май в Брюксел, Белгия.

Сесията започва днес, 15 май, със заседанието на най-висшия военен орган на ЕС. В рамките на съвещанието началниците на отбраната на страните-членки ще разгледат актуални въпроси от дневния ред на ЕС в светлината на настоящите геополитически развития, ще предоставят допълнителна военна експертиза по направленията за работа и ще отправят препоръки за бъдещото развитие на инициативите на съюза.

Утре, 16 май, в програмата на заседанието на Военния комитет на НАТО са включени актуални въпроси по предизвикателствата и приоритетите пред Европа в съвременната усложнена обстановка на сигурност. Заседанието предхожда Срещата на върха на НАТО във Вашингтон и ще предостави възможност да се оцени напредъка по основния военен принос: Ускоряване на адаптацията и усилване на възпирането и отбраната на Алианса.

www.mod.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка