Нуланд : САЩ да помогнат на Украйна за удари по военни цели в Русия

Pan.bg 20 май 2024 | 19:55 views (350) commentaries(0)
img
пан.бг

Нуланд смята, че САЩ трябва да помогнат на Украйна да нанесе удари по военни цели в Руската федерация
Олег Павлюк, Анастасия Проц — понеделник, 20 май 2024 г., 18:34 ч.

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд, снимка: Getty Images

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд в интервю за ABC News, коментирайки настъпателните действия на Русия в района на Харков, каза, че Украйна има право да нанася удари по военни цели на територията на Руската федерация и САЩ и техните съюзници трябва да помогнат то в това.

Източник: "Европейска истина" с позоваване на интервю за ABC News

Подробности: Коментирайки последното настъпление на руските сили в северната част на Харковска област, Нуланд подчерта, че Украйна трябва да може да "спре руските атаки, които се извършват от бази в Русия".

„Вярвам, че ако атаките се извършват директно извън Русия, тогава тези бази трябва да бъдат легитимни цели, независимо откъде са изстреляни ракетите или откъде се снабдяват войските“, добави тя.

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ смята, че „времето е дошло за това“ след поредната ескалация на войната от страна на Русия, която сега заплашва Харков и се опитва да го унищожи, „без дори да разположи войски на земята“.

„Ето защо смятам, че е време да се окаже повече помощ на украинците за нанасяне на удари по бази в Русия“, подчерта Нуланд.

Според нея това няма да доведе до ескалация от страна на Москва и "още по-голямо въвличане на САЩ" във войната, тъй като Русия е отговорна за тази ескалация, а сега "получава пряко предимство във войната". Тази война зависи от нашето колебание."

Wall Street Journal съобщи, че Украйна е поискала от администрацията на Байдън да помогне за идентифицирането на цели в Русия, които Киев може да нанесе със собствените си оръжия, и отделно е поискала да отмени ограниченията върху използването на предоставени от САЩ оръжия срещу военни съоръжения на територията на Руската федерация. .

По-рано Пентагонът заяви, че смята, че оръжията, предоставени от САЩ на Украйна, трябва да бъдат използвани на украинска територия.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка