Ген.-лейтенант Цанко Стойков: България твърдо стои зад своя ангажимент за принос към стабилността и сигурността в Черноморския регион

Pan.bg 22 май 2024 | 15:49 views (546) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


„В днешната динамична и бързо изменяща се среда за сигурност България твърдо стои зад своя ангажимент за принос към стабилността и сигурността в региона, посредством адаптиране и модернизиране на въоръжените си сили за ефективно противодействие на заплахите за Източния фланг на Алианса“. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков при участието си в международната конференция „Black Sea Defense and Aerospace (BSDA)”. Събитието се провежда в Букурещ (Румъния), в периода 21 - 24 май 2024 г.

В своя доклад ген.-лейтенант Стойков акцентира върху основните рискове и заплахи за Черноморския регион. Той отдели основно внимание върху дейностите, които нашата страна - както самостоятелно, така и съвместно с нашите съюзници, провежда в отговор на укрепването на сигурността в регионален и глобален контекст.

Тазгодишното 9-то издание на конференцията е организирано съвместно от Министерството на националната отбрана и Министерството на външните работи на Румъния. Сред основните теми, обсъдени по време на форума, бяха: „Отбрана“, „Киберсигурност“, „Антитероризъм“, „Обществен ред и правораздаване“, „Управление на кризи“, „Пожарна безопасност“, „Противодействие на трафика на наркотици“, „Защита на границите“ и „Противодействие на трансграничната организирана престъпност“.

По време на форума традиционно се организира изложба, на която водещи компании представят най-новите отбранителни продукти и технологии. В него тази година участваха политически и военни лидери от над 30 държави. Изложението бе посетено от над 30 000 души, които имаха възможност да се запознаят с най-новите достижения на отбранителната индустрия, представени от над 500 производители от цял свят.

По време на конференцията ген.-лейтенант Стойков проведе кратки работни срещи със свои колеги от държави членки на НАТО и Европейския съюз и държави партньори.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Ген.-лейтенант Цанко Стойков: България твърдо стои зад своя ангажимент за принос към стабилността и сигурността в Черноморския регион

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка