България ще бъде домакин на командно-щабното учение „Тримонциум-2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка

Pan.bg 23 май 2024 | 12:47 views (402) commentaries(0)
img Pan.bg

Командно-щабно учение „Тримонциум - 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU) ще се проведе от 27 до 30 май 2024 г. в района на 55-и инженерен полк - Белене. В учението участват военнослужещи от въоръжените сили на България, Румъния, Грузия и Хърватия. След 2014 г. и 2018 г. това е третото командно-щабно учение на логистичното формирование за обща инженерна поддръжка, чийто домакин е страната ни.

Темата на учението е „Действие на щаба на Многонационалното интегрирано логистично формирование за осигуряване на обща инженерна поддръжка в състава на многонационална механизирана бригада при преодоляване на последствията от бедствия“. Целите на учението са повишаване на оперативната съвместимост, подготовката и способностите на щаба на формированието за планиране и организация на изпълнението на инженерни задачи при провеждане на мироопазваща операция.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Предвижда се на 30 май 2024 г. от 10.00 ч. на брега на река Дунав да се проведат демонстрации на способностите с динамичен и статичен показ от 55-и инженерен полк.

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща поддръжка в състав рота, е създадено през ноември 2007 г. в Брюксел, Белгия, след подписан Меморандум от министрите на отбраната на България, Румъния, Грузия и Хърватия, с водеща страна Румъния. Ротата е съставена от щабен елемент, взвод „механизирани мостове“ и електро-технически взвод от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк на българските Сухопътни войски; пътно-строителен взвод и свързочно отделение от Румъния; взвод за хоризонтални конструкции от Хърватия; свързочно отделение и екип за откриване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства от Грузия.

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка е предназначено за участие в операции, водени от НАТО, като част от Многонационалните съвместни оперативни сили (CJTF). Негова основна задача е да осигурява обща инженерна поддръжка за логистиката в театъра на операциите. Всяка година се провеждат командно-щабни учения с демонстриране на способности на формированията от страната-домакин. От създаването на интегрираното логистично формирование за обща инженерна поддръжка до тази година са проведени общо 19 такива учения на територията на всяка от страните-участнички. Три от тези учения са проведени в рамките на учения на НАТО - многонационално логистично полево учение „Capable Logistician 2013“ в Словакия, „Capable Logistician 2015“ в Унгария и „Capable Logistician 2017“ в Полша.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


България ще бъде домакин на командно-щабното учение „Тримонциум-2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка