МО, Украйна започва директно договаряне със световни производители на оръжие

Pan.bg 11 юни 2024 | 00:16 views (350) commentaries(0)
img пан.бг


Министерството на отбраната започва директно договаряне със световни производители на оръжие
Понеделник, 10 юни 2024 г., 20:47 - Игор ПилипивМинистерството на отбраната въвежда директно договаряне със световни оръжейни производители, което е част от стратегията на ведомството за разширяване на международното сътрудничество.

Това заяви заместник-министърът на отбраната на Украйна Дмитро Клименков по време на реч на Балканско-украинския форум на отбранителната промишленост, съобщават от пресслужбата на Министерството на отбраната.

По думите му директното договаряне е част от стратегията на Министерството на отбраната за разширяване на международното сътрудничество и повишаване на боеспособността на украинската армия. По-специално това ще осигури на украинската армия нови видове оръжия, които ще отговарят на международните стандарти.

„Това е нов етап от сътрудничеството, който ще ни позволи да получаваме съвременни оръжия директно от производителите, което със сигурност ще допринесе за по-бързата и ефективна модернизация на въоръжените сили“, каза Клименков.

Ще напомним:

Министърът на отбраната Рустем Умеров призова представители на водещи световни отбранителни компании да инвестират в производството на оръжия в Украйна и да създадат съвместни отбранителни предприятия.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка