ГАЛЕРИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ ВВС ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛЕТИ ОТ АВИОБАЗА БАЛЧИК ЗА ШАБЛА 2024

Pan.bg 12 юни 2024 | 00:22 views (5527) commentaries(0)
img
pan.bg
снимки - Данчо Иванов, Балчик

Днес, 11 юни в славната авиобаза Балчик отново замириса на керосин.
Част от летателната техника на българските ВВС се пребазира на летището и започна от ранна утрин полети свързани с тренировката ШАБЛА 2024.
Самолетите и вертолетите кацнаха още на 10 юни.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Ми-17, Cougar и Ми-24 от авиобаза Крумово, Су-25 от авиобаза Безмер, L-410 от 16-а авиобаза, Екипажът на последния изпълни полети с парашутни скокове на момчетата от "Тихина". Изтребителите МиГ-29 ще изпълняват полети от летище Крумово.
На 12 юни е и ВИП денят.
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се състои на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“. Държавният глава ще бъде придружен от съпругата си Десислава Радева.

В 11.00 часа почетен караул ще посрещне с тържествен строй президента и върховен главнокомандващ Румен Радев. В 12.00 часа държавният глава ще наблюдава стрелбите, в които ще участват формирования от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, осигурявани от Военноморските сили. Те ще проведат съвместни действия от процеса на подготовка, планиране и управление на наземно базирани и авиационни средства за противовъздушна отбрана. Целта е повишаване на бойната подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.

На ВИП деня ще присъства и Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Иван Пейков. Те ще наблюдават демонстрациите на способности на участниците в съвместните бойни стрелби „Шабла -2024“ на Зенитния полигон на ВВС. Те са част от учението на НАТО „Ramstein Legacy - 2024“, което се провежда в България и Румъния. В деня за високопоставени гости на подготовката в Шабла ще присъства и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

Гостите ще наблюдават полети над море на летателни екипажи от българските Военновъздушни сили за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели, навигационно бомбопускане и стрелба по морска цел. Полетите ще бъдат изпълнени със самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25 и вертолети Ми-24. Военните формирования за противовъздушна отбрана на Българската армия ще изпълнят стрелби по въздушни и морски мишени.

На зенитния полигон на ВВС в Шабла от 10 до 14 юни 2024 г. формированията от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, осигурявани от Военноморските сили, провеждат съвместни действия за повишаване на бойната си подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ ВВС ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛЕТИ ОТ АВИОБАЗА БАЛЧИК ЗА ШАБЛА 2024

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка