Путин каза, че за да започнат мирни преговори, ВСУ трябва да се изтеглят от 4 региона на Украйна

Pan.bg 14 юни 2024 | 18:39 views (284) commentaries(0)
img
пан.бг

Путин каза, че за да започнат мирни преговори, въоръжените сили трябва да се изтеглят от 4 региона на Украйна
Валентина Романенко — петък, 14 юни 2024 г., 13:47 ч

Владимир Путин. снимка от Getty Images

Лидерът на страната агресор на Руската федерация Владимир Путин за пореден път повтори, че уж е „готов за мирни преговори“, но за целта Украйна трябва да изтегли войските си от всички окупирани от Русия региони, които Кремъл смята за територията на Руската федерация.

Източник: Путин, говорейки в Министерството на външните работи на Руската федерация, цитира "Медуза"

Подробности: Лидерът на Кремъл изложи предполагаемите „условия за прекратяване на военните действия в Украйна“.

Той заяви, че украинските войски „трябва да бъдат напълно изтеглени от териториите на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области в рамките на административните граници.

Освен това, според Путин, "Украйна трябва да уведоми за отказа си да се присъедини към НАТО".

Той каза, че "ако тези условия бъдат изпълнени, Русия незабавно ще прекрати огъня".

Пряка реч: „Обръщам внимание, точно от цялата територия на тези региони в техните административни граници, които са съществували към момента на влизането им в Украйна. Веднага щом Киев ще заяви, че е готов за такова решение и ще започне фактическото изтегляне на войските от тези региони, както и официално ще обяви отхвърлянето на плановете за присъединяване към НАТО, от наша страна веднага, буквално в същия момент, ще дойде заповедта за прекратяване на огъня и започване на преговори, повтарям, ще го направим веднага."

Подробности: Според него същността на руското предложение уж „не е във временно примирие“. Не става дума за замразяване на конфликта, а за неговия „окончателен край“, добави ръководителят на Руската федерация.

Путин също така нарече неутралния и неядрения статут на Украйна, както и премахването на санкциите срещу Русия допълнителни условия за мирно уреждане.

Той добави, че сега според тях Москва прави „още едно конкретно, истинско мирно предложение“ и ако Киев и западните столици го отхвърлят, „тогава това е тяхна работа, тяхна политическа и морална отговорност за продължаването на кръвопролитията“.

Защо това има значение: Управителят на Кремъл Владимир Путин се опитва да подкопае ефективността на мирната среща на върха, планирана за Швейцария.

Русия продължава да прокарва идеята за предполагаеми мирни преговори, чрез които иска да запази всички окупирани територии. В същото време руснаците продължават да тероризират Украйна, нанасяйки удари по енергетиката и гражданската инфраструктура почти всеки ден.

Официален Киев подчертава, че режимът на пътуване представлява заплаха за цялата световна сигурност, а не само за Украйна.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка