Британското разузнаване: Русия повишава данъците, за да продължи войната

Pan.bg 17 юни 2024 | 00:52 views (314) commentaries(0)
img
пан.бг

Британското разузнаване: Русия повишава данъците, за да продължи войната
Андрий Синявски, Катерина Тищенко — неделя, 16 юни 2024 г., 19:45 ч.

снимка от LightRocket чрез Getty Images

Русия повишава данъците, за да финансира нарастващите си нужди, особено тези, свързани с войната срещу Украйна, според преглед на британското министерство на отбраната.

Източник: "Европейска истина" с позоваване на преглед на британското разузнаване

Подробности: Департаментът отбелязва, че увеличаването на данъчната тежест върху бизнеса почти сигурно ще ограничи бъдещите инвестиции и растеж в невоенните сектори.

Руската федерация очаква, че данъчните промени ще осигурят допълнителни приходи в бюджета в размер на около 29 милиарда долара през 2025 г.

За целта ставката на корпоративния подоходен данък ще се увеличи от 20 на 25%, а поради новата скала най-високата данъчна ставка ще се увеличи от 15 на 22%.

„Допълнителните приходи, главно поради увеличените корпоративни подоходни данъци, почти сигурно ще бъдат използвани за финансиране на нарастващите държавни разходи“, се казва в прегледа.


Според прогнозата, предоставена от британското разузнаване, държавните разходи през 2024 г. ще се увеличат с около 15% в сравнение с 2023 г., но е най-вероятно да се увеличат още.

Агенцията посочва, че растежът на разходите е почти сигурен, че ще продължи през 2025 г., тъй като разходите за отбрана вероятно ще се увеличат заедно със социалните и инфраструктурните разходи.

Въпреки това, отбелязват от Министерството на отбраната, инвестициите в невоенните сектори вероятно ще бъдат в състояние на стагнация, а военните сектори също са много вероятно да монополизират значителна част от наличните трудови ресурси.

„Допълнителните разходи за бизнеса почти сигурно ще ограничат по-нататъшните частни инвестиции в невоенните сектори“, обобщава разузнаването.

Какво предшества: По-рано британското разузнаване заяви, че Русия активно използва сформирания „доброволчески корпус“ за настъпателни действия във войната срещу Украйна, въпреки факта, че според характеристиките си това формирование не е много подходящо за такива задачи.

В един от предишните прегледи британското министерство на отбраната отбеляза, че новините за опитите на Русия да вербува граждани на африкански страни за войната срещу Украйна показват, че Москва вече изпитва липса на мобилизационни ресурси сред затворниците - категория, върху която основните преди това беше направен залог, за да се намали общественото недоволство.

Британското разузнаване също съобщи тази седмица, че руснаците са направили ограничен пробив във Времевата пропаст.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка