Сирски: Когато пристигнат оръжия и бойни самолети от партньорите, времето ще играе в полза на Украйна

Pan.bg 17 юни 2024 | 16:07 views (424) commentaries(0)
img
пан.бг
Сирски: Когато пристигнат оръжия и бойни самолети от партньорите, времето ще играе в полза на Украйна
Валентина Романенко — понеделник, 17 юни 2024 г., 12:55 ч.

снимка от фейсбук на Syrskyi

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски отбелязва, че противникът увеличава интензивността на бойните действия и работи върху разширяването на тяхната география, осъзнавайки, че пристигането на значително количество въоръжение и военна техника от Партньорите на Украйна ще укрепят способностите на Силите за отбрана.

Източник: Syrsky във Facebook

Пряка реч: „Врагът прекрасно разбира, че в резултат на постепенното пристигане на значително количество оръжия и военна техника от нашите партньори, пристигането на първите F-16, които ще укрепят нашата противовъздушна отбрана, времето ще играе в нашата полза и шансовете му за успех ще намалеят.

Ето защо в момента командването на руските войски полага всички усилия за повишаване на интензивността и разширяване на географията на бойните действия с цел максимално изтощаване на нашите войски, нарушаване на подготовката на резервите и предотвратяване на преминаването към активни настъпателни действия.

Подробности: Holovkom съобщи, че работи на Източния фронт от почти седмица в части от различни групировки, които поддържат отбраната в най-критичните зони на фронта.

Според Сирски характерът на действията на противника не се е променил съществено. В Купянското, Покровското, Кураховското, Времевското оперативни направления противникът води активни настъпателни действия с различна интензивност, опитвайки се да пробие отбраната на украинските войски и да завземе важни участъци от терена или населени места, които засягат устойчивостта на Силите за отбрана. .


Основните усилия на противника са съсредоточени в посока Покровски, където са съсредоточени по-голямата част от неговите ударни бригади и полкове. Продължават ожесточени боеве в районите на Глибокой, Часовой Яр, Старомайорск, Роботини, Криник и островите в крайбрежната част на левия бряг на Днепър.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка