ИНДЖЕВ: ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СЕ БОРЯТ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА СЪВЕТСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ!!!

Pan.bg 10 окт 2015 | 17:10 views (3048) commentaries(21)
img Съветският окупатор Толбухин акостира отново на българския черноморски бряг
BY ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg/2015/09/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D1%83%D1%85%D0%B8%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80/

Ако има по – голямо и грозно нахалство в преследването на антибългарски цели в България от руската арогантност, това е продажността на подчинената й Пета колона в страната. Тя тихомълком даде поредното гръмко доказателство, издигайки паметник на съветския окупатор в лично качество – не просто на някакъв анонимен окупатор и измислен обобщаващ Альоша, а именно на произведения в маршалско звание командващ окупацията на България Толбухин, награден от Сталин с това издигане за безкръвното завладяване на България, от което е последвала жестока кървава баня за противниците на тази окупация- истинските и набедените за такива.
Бюстовете на маршала бяха сред първите символи на съветската окупация и комунизма, премахнати от центъра на София и от съветизирания Добрич, наречен на маршала град Толбухин. Тогава това стана възможно благодарение на факта, че самата Русия се опитваше да се освободи от руините на комунизма, под които беше затрупан разпадащият се Съветски съюз.


Днес ни демонстрират, че съветският диктат се е завърнал. Кремъл си прави в България каквото си иска с активното съучастие на местните колаборационисти, поздравени на събора край язовир Копринка на 7 септември тази година ( на рождения ден на Тодор Живков) и от депутата Красимир Велчев, личен пратеник на премиера Борисов. Същият , който в качеството си на току – що поел властта министър-председател откри разположения в резервата Камчия руски комплекс „Радуга” (дъга) в присъствието на доказания престъпник Юрий Лужков, кмет и главен грабител на Москва. Борисов мина под дъгата и само незрящите за този факт не искат да признаят, че е по заслуги негласен вожд на Петата колона, която марширува в България благодарение на разрешителния режим за нейните изяви, нареден от най-овластената фигура в страната.

Тъкмо в този комплекс, разрастващ се непрекъснато от тогава и превърнат в руски анклав на българска територия, руските специалисти по водене на хибридна пропагандна война и тяхната българска прислуга реабилитираха образа на наместника на Сталин в България. Уж построен за почивката на московски дечица, анклавът се (д)оказа полигон за хибридните войни на Кремъл срещу България. Това е демонстрация на сила в селото без кучета, в което кучелюбецът Номер едно в държавата има „слабост” към руската мечка, която явно го държи на своя синджир.
Руското поругаване на националната ни памет продължава с паметник на маршал Толбухин

Откриването на паметника на 22 септември 2015

2015-09-23
Български лакеи и бивши комунистически величия провеждат хибридната война на Кремъл
Георги Боздуганов, специално за Faktor.bg

Навръх 22 септември – празникът на българската независимост, комунистическите слуги на Кремъл извършиха поредната кощунствена подигравка с националната памет и отечеството ни. В комплекс “Камчия” край Варна бе открит огромен паметник на окупатора на България маршал Фьодор Толбухин, за който в нашите медии се мълчи престъпно. Научаваме за събитието от руско издание (виж ТУК, б.р.), което представят манипулативно маршала като освободителя на България от фашизма.

През 1944 г. сталиновата върхушка умишлено проваля преговорите на българското правителство за присъединяване към антихитлеристката коалиция, с цел да нападне страната ни и да я превърне в част от съветската империя. На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България и на 8 септември нахлува Червената армия.

От тази дата нашата държава фактически губи своята национална независимост. Според сключеното на 28 октомври 1944 г. Московско примирие върховната власт официално се поема от Главното командване на Червената армия, а съставените в Кремъл кабинети на Кимон Гееоргиев и Георги Димитров са само негови помощни органи чак до края на 1947 г.

Наложеният окупационен диктат

ни струва непосилните 133 милиарда лева, разграбване на националната собственост, 40 000 жертви във войната, без да ни се признае статут на съвоюваща страна срещу

Третия райх и последваща пълна съветизация. Близо 30 000 души са избити от новия болшевишки режим, а броят на преминалите през лагери и затвори по политически причини е в пъти по-голям.

Толбухин, който днес величаем с паметник, командва Трети украински фронт и е първият, който оглавява окупационното съветско управление. Той е провъзгласен от Сталин за маршал заради “военната победа” над страната ни, макар че срещу съветските войски не е произведен нито един изстрел.

Въпросът обаче не е в личността на маршала, той е далеч повече военен началник, отколкото политическо лице, изпълнявало сталиновите поръчки. Важни са символите, които настоящата политика на Путин се опитва да възражда и да набива в главите на българите, извращавайки историческата истина. Първата копка на унизителния паметник тази година е направена специално на 9 май – денят на съветската победа във Втората световна война. И никой да не се заблуждава с възникнали спонтанно случайни съвпадения. В имперската столица работи отлично подготвен апарат от политически служители и офицери на КГБ, които точно са определили и датата на официалното му откриване – 22 септември. На празника на нашата национална независимост трябва да се демонстрира, че тя е временно състояние, докато наложеното с оръжие съветско господство е продължило 45 години, оставило е трайни следи и трябва да се посреща с обречеността на слугинската любов, вместо с ненавист.
image
След паметника на маршал Жуков в град Стрелча и паметника на червеноармейците в село Копринка, торсът на Толбухин е третият монументален израз на презрителното отношение към отечеството ни само през последните 5 месеца. Иначе казано – това е част от

новата хибридна война,

която се води с дипломатически, пропагандни, икономически и корупционни средства. Вербуваните местни наемни работници са отдадени на подложен русизъм и изпълняват безпрекословно всяка поставена задача, без значение колко е антипатриотична. Упорито се премълчава, че през 1997 г. в Русия е приет федерален закон, според който България е определяна за вражеска държава, воювала срещу СССР. Това се прави напълно умишлено, защото иначе няма как да се обясни величаенето на тези, които са ни обявили и продължават да ни считат за врагове.

В България вече са приети два закона с предвидени наказания за извършените комунистически престъпления и никой не бива да забравя, че терорът и безчинствата станаха държавна политика под дулата на сталиновите танкове. В европейските страни комунизмът бе осъден и приравнен с нацизма. Полският сейм официално окачестви инвазията на “освободителната” Червена армия като “втора окупация” и изготви закон за премахване на паметниците от комунистическия период. Започват по списък. В градовете Нова сол и Пененжно събориха първите. Литва и Естония се готвят да направят същото. България обаче не е Полша, нито някоя от преживялите съветска тирания прибалтийски републики. Тук

ваксаджийството на руските чизми

е белязано с особен ентусиазъм и очевидно е добре заплатено. В центъра на последното събитие главна роля заема бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова, някога издигната на този пост лично от Тодор Живков. Ръководеният от нея фонд “Устойчиво развитие за България” съвсем официално е в тесни връзки с редица руски организации. Паметникът е обявен за издигнат в съучастие.

Днес докато хиляди хора се борят за премахването на монументите на Червената армия в София, Пловдив и другите паметохранилници на съветската агресия, общинското ръководство на град Варна и Министерството на културата не искат да си дадат сметка, че “Камчия” е туристически комплекс на българска територия, а не анклав, ексклав или окупационна зона на Руската федерация. И никое късче българска земя не може да се превръща в център за водене на пропагандна война и поругаване на националната памет.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 21

 1. #1
  Boklucite na bg. 10 окт 2015, 17:17
   
  41
   
  4

  Mindjev gadino dolna prodajna revesh na umrqlo no i tova she stane ti useshash smarta si...

 2. #2
  winter 10 окт 2015, 17:20
   
  63
   
  3

  А какво ще кажеш за паметника на загиналите американски летци по време на бомбардировките над София, бе кондом изсмукан?

 3. #3
  Александър Георгиев 10 окт 2015, 17:45
   
  59
   
  3

  Абе Инджев, имай малко срама ! Нали ти беше в Москва при социализма, ти беше кореспондент на БТА в Бейрут.

 4. #4
  Tодор 10 окт 2015, 17:58
   
  58
   
  4

  Ами Альоша в Пловдив?Не бе,щото съм от Пловдив.И него ли искаме да махаме?Никога не съм бил комунист и ненеавиждам комунизма,но някой барне ли Альоша в града ми лицно ще му строша главата.Тоя Инджев е голяма мастия.

 5. #5
  емигрант 10 окт 2015, 20:17
   
  42
   
  4

  Американска пачавро , знаеш ли че в Италия страдат за Мусолини. Които са живяли по това време разказват само хубави спомени . Работили са , уважавали са се , престипниците са били наказвани . Нямало е корупция.
  защо синът ми който е роден 1985 година се интересува за ония години ,защо смята че тогава България е била по добра. Защо се възхищава на Русия и ненавижда Америка.

  КОГА ВСИЧКИ УТРЕПКИ КОИТО НАВРЕМЕТО СТЕ УЧИЛИ В РУСИЯ ЩЕ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ КОИТО СТЕ ИЗПЛЮСКАЛИ НА НАРОДА

 6. #6
  Капитана 10 окт 2015, 21:54
   
  35
   
  3

  Инджев се научи да говори така докато беше комсомолски секретар на БТА. Сега просто обърна резбата.
  Минджев the gei, the gei, the gei, .....

 7. #7
  Дедо 10 окт 2015, 22:45
   
  33
   
  3

  На тоя пяната от устата не му ли свърши ?

 8. #8
  тони 11 окт 2015, 08:39
   
  26
   
  5

  Инджев ти в какво агрегатно състояние си в момента? точно това участие във войната ни спаси от поредната национална катастрофа малоумнико. Спомни си какво направиха с България твоите приятели след първата световна война и колко много ни мрази твоя колега по чашка Чърчил. Аман от продажни мекерета. Ходи изтрезней първо и после пиши глупости.

 9. #9
  ИЦО 11 окт 2015, 10:29
   
  6
   
  3

  Това е историята ни не можем да я сменим но можем да искара ме пари от нея като я показва ме на туристите.

 10. #10
  Слава на Русия 11 окт 2015, 11:43
   
  23
   
  3

  Спри се бе гад. Народ дал 28 милиона жертви. Народ изнесал войната на гърба си. Братски народ които винаги ни е помагал на нас българите. Спри се, стига си бълвал мръсотии мерзавецо.

 11. #11
  психо 11 окт 2015, 12:20
   
  10
   
  2

  Съветските паметници наистина са грозни и грандомански. Доста по-противна е мутрата на ислямо-фашиската баба Яга Инджев. Като много знае лично да плати премахването на паметниците. Или той е готов дори да ги взриви. Опасно луд е тоя.

 12. #12
  Уво мИджев 11 окт 2015, 13:45
   
  16
   
  3

  Инджев, Инджев, ти долна алкохолизирана утрепко.
  Кинтите ли ти свършиха за фиркане или вече няма живи германски баби на които да се качваш и да повръщаш като се налееш?
  Само много пропаднали мъстии лаят по ръката от която са яли. И не забравяй, че всеки ден не е неделя. Ще дойде и понеделник. Нов ден, нова власт! Тогава чия тояга ще лижеш, за да не умреш от глад, долен мизернико?

 13. #13
  Иван Бориславов 2 11 окт 2015, 16:09
   
  13
   
  2

  Милиони българи се борят за премахването на Иво Минджев.

 14. #14
  Айша 11 окт 2015, 16:18
   
  2
   
  2

  Сам за махването на сакулпторите! Альоши и други подобни Батмани сас шмайзари в ръка и болнични халати. Помна го тоа. Се бе пиян и наповръщан! И многу крадлив. Не остана тогава ко да са краде от негу! Сичко прибра цигана му с циган! И хич не бе рус ми един с опънати очи и тамна кожа! Братушка бе! Аслъ!

 15. #15
  НАТОТО 11 окт 2015, 21:12
   
  11
   
  2

  ПИНДЖЕВ гадино кой е този идиот че иска да махне Руски паметник .този тъпак не знае ли колко много българи обичат Русия и чувстват руснаците като братя ..ПИНЖО ако направят един американски и един съветски паметник един до друг .кой ще бъде строшен по бързо ....КАК МОЖЕ НА ЕДИН ПРОПАДНАЛ ЖУРНАЛИСТ ДА МУ СЕ ИСКА МНЕНИЕ...

 16. #16
  чиче 12 окт 2015, 00:47
   
  6
   
  2

  ИНДДЖЕ , ИНДЖЕВ! ТИ НАИСТИНА СИ ДОЛНА МАСТИЯ

 17. #17
  чистофайник 12 окт 2015, 01:58
   
  5
   
  3

  Като гледам гласуванията ми стана жал за тая подлога инджев.Само любовника му го е подкрепил.Българи , трябва да се научим да прощаваме на продажниците и идиотите.Защитих минджев в 3 поста(повече сърце не ми даде)Взимайте пример от мен!!!Не съдете толкова строго- и той душа носи (предполагам де )

 18. #18
  Polkovnik 12 окт 2015, 11:14
   
  1
   
  4

  Do НАТОТО----------------------------------------В грешка си--Инджев не иска да премахне руски паметник а съветски паметник.Разликата е колкото между Канада и канализация.

 19. #19
  bash delibash 12 окт 2015, 11:42
   
  5
   
  1

  До скоро смятах че евроатлантическия травестит инджев страда от едно много разпространено напоследък заболяване"гузна съвест".То е изключително широко разпространено сред политическия ни елит и най вероятно е свързано със сребролюбивите им души!Няма да съдя никой това е право само на ГОСПОД и на всички изстрадали от глобализацията народи!Та за соросоида иво ,при него заболяването е с диагноза граничеща с шизофрения ако вземем предвид "хилядите гласове" който говорят в главата му.Подкрепям това всички паметници да си останат по местата те са нашата СЪВЕСТ И ЧУВСТВО ЗА ГОРДОСТ!С НАМИ БОГ.

 20. #20
  Боби 12 окт 2015, 13:22
   
  2
   
  1

  Гръм да те одари цигано-евреиски боклук такъв дано да омреш в ужасни мъки :)

 21. #21
  експерт 12 окт 2015, 18:46
   
  0
   
  1

  Наше момче е Инджев. Колкото по-усърдно слугува на Чичо Сам и плещи глупости, толкова повече съотечественици ще проумеят истината за миналото, настоящето и близкото бъдеще.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка