Капитан на американски самолетоносач: „Мрачна е ситуацията на борда"

Pan.bg 01 апр 2020 | 17:20 views (746) commentaries(2)
img
pan.bg
Капитанът на ядрения самолетоносач Theodore Roosevelt Брет Крозиър се обърна към ръководството на ВМС на САЩ с искане да се предприемат по-решителни мерки за спасяване на живота на членовете на екипажа и борба с разпространението на коронавирус на борда на този огромен кораб. Както следва от съобщението на агенция Reuters, с позоваване на информация, предоставена от официални длъжностни лица, капитанът пише в доклада си: "Не сме във война. Моряците не трябва да умират." В съобщението се казва, че рапортът на капитана на самолетоносача описва мрачната ситуация, развила се на борда на военния кораб, след като стана известно, че няколко члена на екипажа са се заразили с коронавирус. "Все повече хора се заразяват с вируса. Ситуацията е мрачна", пише Крозиър. В своя рапорт той посочва, че самолетоносачът няма капацитет за пълна карантина и лечение на болните и предупреди, че ако ведомството не предприеме никакви мерки, коронавирусът ще засегне и други членове на екипажа. Капитанът предлага незабавно да се снеме и изолира екипажът на кораба, който според Пентагона се състои от 4000 моряци и 1000 души летателен състав и служители. Авторите на материала, позовавайки се на анонимна информация от военните кръгове, съобщават, че броят на заразените членове на екипажа достига до 80 души. Отбелязва се, че в случая с Theodore Roosevelt всички лица на борда ще бъдат тествани. Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер отказа коментар за предложенията на Крозиър и на въпроса дали е време за евакуация на екипажа на самолетоносача, той отговорил: „Не мисля, че това е необходимо в момента.“
Л. Дойчинов
По информация на https://topcor.ru
Снимка: U.S. Navy
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  5ar 01 апр 2020, 17:43
   
  3
   
  0

  200 заразени, свалят целия екипаж. Остават само хора за ядрения реактор и пожарна команда заради самолетите и амунициите.
  Капитанът гарантира, че в случай на война целият екипаж тръгват, както са заразени, направил е разчет за загуби поради коронавируса.

 2. #2
  Borei 01 апр 2020, 19:23
   
  3
   
  4

  Ами мрачна е, понеже уж не е война, но някои заболяват, други умират...
  Но, особено пък за военните, не би трябвало да е голям проблем?

  Нали една такава ситуация, би възникнала и ако самолетоносача е бил нападнат с бактериологично оръжие по време на война?
  Но тогава, не само ще има болни и заразени, но и ще трябва да воювате с маски или противогази, целите омотани в защитни облекла и няма и да имате време за "мрачни" настроения...
  Противникът не се интересува много от настриението ви :)...
  Ако види че "нямате настроение" повече да воювате, то за нула време ще ви довърши! :)

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker