Поздравителни писма до президента, министъра на отбраната и началника на отбраната

Pan.bg 04 май 2020 | 21:56 views (929) commentaries(0)
img Председателят на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов е изпратил поздравителни писма до президента ген. Румен Радев, министъра на отбраната Красимир Калакачанов и началника на обраната адмирал Емил Ефтимов по повод предстоящия Ден на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май. Приемаме с удовлетворение Вашето внимание към ветераните от Втората световна война, които не пожалиха живота и здравето си, за да защитят интересите на България и да предотвратят поредна национална катастрофа, се отбелязва в писмото до държавния глава. „Ние се гордеем с нашите наследници – мъжете и жените с пагони! Уверени сме, че те ще продължават да дават всичко за надеждната защита на Република България. Надяваме се, че когато се срещате с тях на 6 май, ще ги поздравите и от наше име“, пише председателят на ветераните до министър Каракачанов и адмирал Ефтимов.

***

До

Президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили

Ген. Румен Радев

Уважаеми господин президент,

Имам честта от името на членовете на Съюза на ветраните от войните на България да Ви поздравя с Деня на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май. Ние оценяваме високо Вашия принос за развитието и укрепването на армията ни, като офицер и командир от Военновъздушните сили, а сега, като държавен глава и върховен главнокомандващ. Приемаме с удовлетворение Вашето внимание към ветераните от Втората световна война, които не пожалиха живота и здравето си, за да защитят интересите на България и да предотвратят поредна национална катастрофа.

Едновремено с това искам да Ви благодаря за поздравителния адрес, който изпратихте чрез в. „Българско войнство“, до ветераните от войните и техните потомци във връзка с Деня на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май, и Деня на Победата – 9 май. Преди 75 години българската войска начело с нейния прославен командир генерал Владимир Стойчев се завърна победоносно от фронта. Това не бива да се забравя. Радваме се, че Вие, като държавен глава, не пропускате да припомняте този факт, което за нас е голяма подкрепа.

Честит празник, господин президент!

С уважение:

Доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България

04.05.2020 г.

София

***

До министъра на отбраната Красимир Каракачанов

До началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Уважаеми г-н министър на отбраната,

Уважеми г-н началник на отбраната,

Приемете нашите най-искрени поздравления във връзка с Деня на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май. За ветераните от Втората световна война това е скъп празник. Много от нас преди 75 години на този ден бяха по бойните полета на Европа за окончателния разгром на хитлеристка Германия. Това беше само три дни преди Деня на победата. Използвам повода да Ви поздравя и с неговата 75-годишнина, която ще честваме на 9 май.

Днес Българската армия изпълнява с чест своите конституционни задължения. Ние се гордеем с нашите наследници – мъжете и жените с пагони! Уверени сме, че те ще продължават да дават всичко за надеждната защита на Република България. Надяваме се, че когато се срещате с тях на 6 май, ще ги поздравите и от наше име.

Пожелаваме на Вас и на всички въоръжени защитници на Родината много здраве, успех в борбата с невидимия враг коронавируса и по-нататъшно издигане бойните способности на Българската армия!

Честит празник, г-н министър!

Честит празник, г-н адмирал!

С уважение:

Доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка