Започна строителството на нов понтон, част от драгиращата техника на ИАППД

Pan.bg 25 яну 2021 | 20:28 views (654) commentaries(0)
img С церемония по рязане на първия стоманен лист в Корабостроителница „АТГ Гюргево“ ООД в Румъния стартира строителството на нов понтон по поръчка на ИА “Проучване и поддържане на река Дунав“.

Плавателното средство е част от проект за доставка на специализирано оборудване за драгиране на река Дунав, който включва още драга, тръби за транспортиране на наноси, шалан и маневрен кораб.

Общите средства за всички доставки са 20 632 677,38 лева, от които стойността на понтона е 2 345 000 лева.

Понтонът осигурява възможност за едновременно натоварване с издрагиран материал на два шалана, което значително ще ускори процеса на работа.

Мобилността на плавателните средства, ще помогне за бързо достигане до проблемните участъци и ще оптимизира драгажните дейности.

Понтонът ще бъде с дължина от 34,5 м, ширината - 11,4 м и максимално газене до 1,30 м.

Доставката е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“, който се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014–2020 г. и със средства от националния бюджет. /appd-bg.org/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка