Сътрудничество между ВА „Г. С. Раковски“ и висшите образователни институции в Албания

Pan.bg 22 фев 2021 | 08:28 views (270) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com

Приоритет ще бъдат перспективните изследвания в областта на отбраната и националната сигурност, както и програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта.


В работната среща взеха участие генерал-майор д-р Груди Ангелов – началник на Военна академия „Г. С. Раковски“, полковник доц. д-р Димитър Ташков – заместник-началник по учебната и научната част, деканите на факултетите, посланикът на Република Албания Н. Пр. д-р Доника Ходжа, както и представители на посолството на Р Албания – първи секретар г-н Куйтим Чера и втори секретар г-жа Арджилда Рингай. Министерството на отбраната беше представено от полковник Любомир Петров – от дирекция „Отбранителна политика и планиране“, съобщават от академията.

Целта на проведената работна среща беше обсъждането на възможните области на сътрудничество между Военна академия „Г. С. Раковски“ и висшите образователни институции на Република Албания.

Генерал-майор д-р Груди Ангелов и посланик Н. Пр. д-р Доника Ходжа се ангажираха да спомогнат за изграждането на двустранно сътрудничество между образователните институции на Република България и Република Албания.

Приоритетни области ще бъдат перспективните изследвания в областта на отбраната и националната сигурност, както и програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка