/ВИДЕО/: Мъск планира да имплантира чипове в човешкия мозък още през 2022 г

Pan.bg 08 дек 2021 | 11:26 views (1331) commentaries(0)
img
pan.bg

Експертът оцени успеха на Neuralink в създаването на технологични импланти за човешкия мозък.

Американският предприемач Илон Мъск планира да имплантира чипове в човешкия мозък още през 2022 г. Това обяви основателят на няколко високотехнологични компании по време на онлайн мероприятие, организирано от The Wall Street Journal.

В интервю с Джоана Стърн бизнесменът съобщи за успеха на чип проекта Neuralin. Той високо оценява успеха на компанията, създадена за разработване на импланти, които се имплантират в човешкия мозък.

"Ние провеждаме много тестове. И имаме потвърждение, че Neuralink ще бъде безопасен и надежден. И ако е необходимо, чипът може безопасно да бъде премахнат. Имаме шанс да върнем хората с наранявания на гърба към пълно движение на човешкото тяло: те могат отново да ходят и да използват ръцете си", каза Илон Мъск.

По-рано в социалните мрежи се разпространи видео с маймуна, която самостоятелно играе на симулатора на пинг-понг MindPong с помощта на чип, който учените са инсталирали в мозъка й. При хората тази технология ще бъде тествана следващата година. Върху себе си ще го тестват пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат.

Макс уточни, че компанията Neuralink и нейните продукти отговарят на всички изисквания, които американският регулатор налага към медицинското оборудване. В бъдеще чипът ще позволява свързване на машини с изкуствен интелект и хора. Мъск се тревожи за силата на ИИ и счита, че това е единственият начин да се избегне конфликт между хората и машините.Източник: piter.tv Снимка: Neuralink / s0.rbk.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка